Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért csinálnak valakiből...

Miért csinálnak valakiből "bolondot" a munkahelyén?

Figyelt kérdés
Bárhova kerül az ember, dolgozik rendesen, munkatársaival tisztelettel viselkedik. Aztán azon kapja magát, hogy mindig ő bizonyìtson, hogy mindig ő mozgasson hegyeket, más meg fel annyi energiával is boldogon éli az életét. Nem érdemes az embernek saját igazát sem felvállalni, mert az emberek, annak adnak igazat, aki szimpatikusabb. Problémákról meg nem érdemes beszélni, mert saját magának kell az embernek megoldani ezeket, ha megoldja, akkor jön egy következő, vagy egy következő. Több év alatt annyit se ér el az ember, hogy köszönik a munkáját, de azért ő mindig nyitott legyen mindennel és mindenkivel szemben. Ti is tapasztaltatok ilyet?
2020. márc. 29. 13:48
 1/3 A kérdező kommentje:
*fele
2020. márc. 29. 13:51
 2/3 anonim ***** válasza:
Igen, - bár nem szóról-szóra van így az én esetemben. Nagyon sok azonban a közös vonás a két állapot között. Nekem annyiból van szerencsém, hogy a jelenlegi kisfőnököm egy kreatív, aktív ember és felismerte, hogy (nagyjából) melyek azok a körülmények, amelyeken sürgősen változtatnia kell, ha azt akarja, hogy ne csapjanak lakatot a most még munkahelyként funkcionáló helyre. Vannak irigyei, rosszakarói, de szerencsére következetes. Természetesen ennek az embernek is vannak hibái, de tegye fel a kezét, akinek nincsenek! Folyamatosan vívja mindennapi harcát azokkal is, akik mindent megpróbálnak megmagyarázni, saját szabályaik szerint munkahelyi életet élni és azt ráerőszakolni másokra. E területen még nem ért el sajnos említésre méltó sikereket, de bízom abban, hogy előbb-utóbb beérik eme törekvése is! Sok ember viszonyul úgy a közösségi munkához, hogy következetesen lázad minden ellen, ami közösségi érdek, - ettől érzi magát "különlegesnek", - pedig akármit is csinál, csak egy olyan fogaskerék marad a gépezetben, mint a többi, azonos munkakört betöltő ember. Hiába is próbálod elmagyarázni ezt a "kiválasztottaknak", - soha nem fogják ezt megérteni, mert nem akarják! Aztán csodálkoznak, ha bekeményít a főnökük!
2020. márc. 29. 14:35
 3/3 anonim ***** válasza:
Én megtanultam, hogyha játszom a hülyét, akkor fele olyan nehéz munkàt se bíznak rám, ès mègis ugyanannyit keresek, mint más ugyanazzal a beosztással. Ráadásul hamarabb is szabadulok munkahelyről. Kevesebb az írásos tevèkenysègem is. Igaz valószínűleg sohasem leszek kisfőnök... de lexarom. Bolond ember az, aki magának keresi a problémát, aki a maga ellensége. Az megtalál anélkül is.
2020. ápr. 24. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!