Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Részleges kijárási tilalom?

Részleges kijárási tilalom?

Figyelt kérdés
Most akkor milyen boltok lehetnek nyitva? Milyenbe lehet menni? Drogéria ,fodrász meg ilyenek fent vannak a listán, de pl virágbolt, vagy festékbolt nincs, akkot oda nem lehet menni hiába van nyitva?
2020. márc. 28. 10:20
 1/8 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem oda mehetsz, ami nyitva van.

Most a Tescoban se zárnak le sorokat, hogy most 2 hétig nem vehetsz utazótáskát vagy mittudomén gépzsírt.

2020. márc. 28. 10:26
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Hívd fel a boltot hogy nyitva vannak-e egyáltalán.

Egyébként mehetsz nyugodtan csak indokold meg hogy hova mész, miért mész, tehát ne azt mondd hogy bemész nézelődni hanem azt hogy festékért mész mert rendben kell tartanod a házat pont. Ez elfogadott indok kell hogy legyen. Mezőgazdasági boltokba is belehet menni vetőmagért például, ahogyan postára is mehetsz. A ruhaboltokat, butikokat, mozikat, vendéglátóhelyeket már ami még nyitva van ezeket kell kerülni. Itt a lényeg nem abban van hogy nem mozdulhatsz ki otthonról. Itt az a lényeg hogy ne lézengj ide oda indokolatlanul. Fodrászok, manikűrösök nagy része bezárt tudtommal, de aki még fogad esetleg vendéget hozzájuk lehet menni a rendelet szerint. Egy a lényeg ne céltalanul legyél kint nyilvános helyen ennyi. Igazoltatnak akkor meg kell indokolni hova és miért mész. Sétálni is ki lehet menni de csak egyedül vagy családtaggal.

2020. márc. 28. 10:37
 3/8 A kérdező kommentje:
Ezt értem,igen. Csak azt nem értem meg hogy egy fodrász ,pedikűr,aki majdnem mindenki bezárt beirták, egy virágboltot meg ilyeneket nem.. nem tervezem ilyen helyekre menni amugy. Maradjunk annyiban akkor ez egy érdekes intézkedés... Nálunk reggel 6 kor mint a hangyaboly annyi oreg volt a boltban. Nem hiszem felfogják mikor mehetnek majd ki....
2020. márc. 28. 10:55
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem jelenti azt, hogy pl egy virágbolt nem zárt be, csak annyit, hogy mindent nem soroltak fel.

Elvileg csak alapvetö árukat forgalmazó üzletek lehetnek nyitva, mint élelmiszerboltok, illetve gyógyszertárak.

Itt egyébként meg tudod nézni pontosan, mi van felsorolva:

[link]

2020. márc. 28. 11:37
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi
2020. márc. 28. 15:07
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi én ezt meg is értettem. De pl a barátnőm virágboltban dolgozik egy másik városban. Ők nem zártak be, akkor ők elvileg működhetnek, csak nem alapvető dolognak számit tehát senki nem mehet be.
2020. márc. 28. 15:20
 7/8 kuckóságos válasza:
Ha senki nem mehet be, miért tartana nyitva egy bolt? :D amúgy hivatalosan nem lehetnek nyitva, csak tényleg fontos boltok, élelmiszerbolt, gyógyszertár és pl alkatrész kereskedések és ilyesmik, amik a vállalkozóknak fontosak, de csak ők mehetnek be vásárolni.
2020. ápr. 9. 22:11
 8/8 A kérdező kommentje:
Hivatalosan nem lehetnek nyitva? Szerintem nyitva lehetnek nem? Arrol csak tudnának hetek óta nem?
2020. ápr. 10. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!