Gyakorlatilag leállt a munkaerő keresés?
Pont munkahely váltás előtt voltam. Nem volt még meg az új hely, de sok helyre beadtam a CV-t. Budapesti vagyok, annyi interjúm volt kilátásban, hogy már alig volt összeegyeztethető munka mellett. Nem azért, mert olyan überkirály végzettségem van, de sok helyre beadtam, a munkatapasztalataim jók.
Viszont 1-2 hete folyamat jöttek vissza az e-mailek, hogy a jelen helyzet miatt bizonytalan időre az interjúztatást/felvételt szüneteltetik. Új interjúra pedig már 1 hete nem hívtak sehonnan. Még van 1-2 hely ahol voltam interjún és várom a visszajelzést, de szerintem az van, hogy ahol volt már konkrét HR interjú ott is megállt az élet, és azok közül sem lesz felvétel.
Tényleg teljes létszámstop van kb. 1-2 területet kivéve - egészségügy, árufeltöltő, futár?
Van más hasonló álláskereső aki tud saját tapasztalatot megosztani a jelen helyzetről?
Köszi!
Van ettől roszsabb
Vidéken kb minden leállt ...
Ismeros által felvennének. Egy másik helyre konyhai munkára de Nemtudok sehol egy egészségügyi kiskönyvet tudoszurot megcsináltatni mert nem sürgősségi!!
A sima alkalmassagit elvileg igen,ezt mondtak telefonon.
Csak nekem a konyhai munkahoz egészségügyi kiskönyv kellene plusz más vizsgálatok és azt nem.
Ki baszas az egész :(?
Szerintem most reménytelen a helyzet. Épp ma néztem rá kíváncsiságból az álláshirdetésekre. Én ősszel kerestem állást, akkor a szakmámban Budapesten napi átlag 5 olyan hirdetés megjelent, amire tudtam jelentkezni, most viszont már napok óta semmi.
Én szerencsésnek érzem magam, mert januárban sikerült találnom munkahelyet, nem is tudom mi lett volna ha most bizonytalan ideig még munkanélküli lennék.
Mi home office-ban dolgozunk, a HR is, az előző munkahelyemen is mindenki home office-ba vonult, tehát szerintem máshol is így vannak vele. Meglátásom szerint ha nem olyan területen szeretnél elhelyezkedni, amiből most hiány van - ápoló, orvos, eladó, mentős, rendőr, katona vagy olyan gyárban munkás ahol orvosi eszközöket gyártanak, akkor ki kell várnod a vírus lecsengését.
1-es :"Vidéken minden leállt" Ezt mire alapozod?
Ahol lakom (dunántúli megyeszékhely)még semmi nem állt le.
Gyárak, termelő üzemek, hasonlók. Vidékről szórványosan hallani leállásról, de nem tömegesen. Végleges leállásról, csődről, tömeges elbocsátásokról én még nem hallottam.
A futárcégek, ételkiszállítók meg egyenesen aratnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!