Milyen előjelei lehetnek egy munkahely megszűnésének?
Például ilyesmiket látsz a munkahelyedről Gyakorikérdéseken:
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__biztosita..
De hogy mondjak személyes tapasztalatot is: láttam, hogy az exem, aki a munkatársam is volt, más munkatársaimmal kavart. Aztán egyszer csak kirúgtak.
Óvatosan ezzel . AZ én munkahelyemet már nagyon sokszor temették a jó 10 év alatt mióta itt vagyok és lám még most is működik.
Hányszor és hányszor hallottam akár a főnöktől is hogy na ennyi volt most már tényleg vége ebből már nincs felállás.
És mindig lett...
2018 nyara.
A 40ből 30an felmondtak 2 hónap alatt.
Akik maradtak azok se kaptak bért azon a nyáron de melóz ni azt kellett.
Tartoztak a világon mindenkinek önkormányzat közművek dolgozói bérek NAV beszállítólk stb
lemondták a takarítókat nem jött a menzás cég stb.
és akkor sokan mondtak NA ez már tényleg a vég..
Ennyi votl. A főnök felszólított minket menjünk állást keresni.
És most 2020 van és ? Semmi. A cég itt van és működik...
Most itt ez a korona megint megy a duma most kész nem jönnek be az emberek melózni, ennyi volt.
Nem lesz ennyi. Ezt is túléli a cég...
Nekem erre speciális érzékem van, komolyan! Eddig három cég szűnt meg úgy, hogy max. fél évvel azelőtt kiléptem onnan.
Egyszerűen a dolgok nem úgy mennek, mint addig:
-hirtelen kevesebb megrendelés,
-ált. a tul. által egyszerre kivett túl sok pénz, likviditás megszűnése,
-hirtelen piaci váltás (vki belép, v vmely beszállító kiesik),
-rossz piaci reakciók: túl későn, túl kevés és/vagy wishful thinking alapú hozzáállás,
Nekem ösztönöm van arra, hogy érezzem a vállalati széljárásból, hogy vmi nem úgy megy, mint régen. Magam sem tudom, honnan van ez az ösztön.
Akkor fúj új szél, amikor:
-vmely főnök a régi, jól bevált embereket kirúgja, és a sajátjaival tölti fel a céget,
-elkezdi halogatni a kifizetéseket (pl. beszállítóknak),
-látványosan változó vezetői kommunikáció,
-kulcs emberek kiesése,
-és más dolgok.
"Nekem erre speciális érzékem van, komolyan! Eddig három cég szűnt meg úgy, hogy max. fél évvel azelőtt kiléptem onnan."
Na akkor megérző ember! Olvastad a hosszú hozzászólásomat? 2018 nyara? Na akkor mit mondott volna az érzéked?
És mit mond most? A takarítónő a szaros 70.000 ft-ot 4 órás bérecskéjét is csúszva és csonkán kapja meg? Kapott 65-öt legutóbb is vagy 1 hetes csúszással?
Na egy ilyen cégre mit mondasz? Hogy menekülés süllyed a hajó??
Na ezt hallhatom 10 éve.
"-kulcs emberek kiesése,"
Tőlünk 18ban egyszerre ment el az összes kulcsember. De az összes. És ? 2 hónap fejetlenség aztán valahogy beindult a szekér.
Nalunk a megrendelesek csokkenese volt a kezdet, es, hogy a fejlesztesre mar nem koltottek. Ekkor mar sejtettuk, hogy bezar a ceg.
Utana jott a fizetes kesese, es aztan a nagy bejelentes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!