Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Normális, hogy a kollégám...

Normális, hogy a kollégám csicskát keres az új pozira, hogy ne neki kelljen dolgoznia?

Figyelt kérdés

Ő dönt arról, hogy kit hívjanak be interjúra, mert ő van itt évek óta... Én csak pár hónapja, a főnökünk meg ráhagyta. 3 ember mondott fel, mióta itt vagyok, ketten maradtunk, ő válogat új embert.

Láttam az önéletrajzokat, mert belenéztem a közös szerveren a beérkező cv-kbe és két piszkosul profi szerveres volt köztük, nekem kép alapján még szimpatikusak is voltak. Erre kiszórta őket (és ezt így mondta nekem) azért, mert mindkettő messzebb lakik, mint ő (ami nem nehéz) és jaj, akkor továbbra is őt hívnák a sürgős ügyekkel, mert ő lakik legközelebb és hamarabb beér.

Mivel ő mentorált, ismerem, milyen, őszintén nem értem, miért vagyok itt még... Gyakorlatilag mindent rámtol, amihez nincs kedve és ezt akarja gondolom csinálni az új jelöltekkel is...

Nem tudom. Erre nincs valami szabályzás, hogy a munkaerőkiválasztáshoz tök alkalmatlan emberek ne kontárkodjanak? Nem mondom, sok idióta csőlátású hr-essel találkoztam, aki előtt meg kellett játszanom magam meg tolni a púdert, amit utána a szakmai oldalon úgyis leszarnak, de azért ez még ahhoz képest is sok.

2020. febr. 18. 20:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Beszélj erről a főnököddel és jelezd neki a problémát!

Szerintem csak azért teheti meg a kollégád, mert a főnök is ilyen - normális főnök ezt nem engedné meg !

2020. febr. 18. 21:06
 2/6 anonim ***** válasza:
63%
Balázska bt.-nél ez teljesen normális.
2020. febr. 18. 21:07
 3/6 anonim ***** válasza:
Mondjuk neked is jobb, ha az új jelöltre tolja a melót így kevesebb jut rád, de mivel magad sem érted, hogy miért vagy még ott, így érdemes lenne beszélni a főnökkel és megkérdezni a véleményét...!
2020. febr. 18. 21:08
 4/6 A kérdező kommentje:

Gondoltam, hogy beszélek vele erről, de eléggé papucs. Itt akar nyugdíjba menni, kerüli a konfliktust...

Pénteken megyek interjúra egy másik céghez, szóval az sem biztos, hogy maradok. 😊 Csak kíváncsi voltam, hogy ezt megteheti-e és mennyire bevett ilyenek miatt teljesen jó szakembereket kiszórni és meg sem hallgatni.

2020. febr. 18. 21:33
 5/6 anonim ***** válasza:

Cégeknél előfordul, hogy valakit csak erre vesznek fel (de nem is szeretik, hogy, amíg mások dolgoznak, ő a körmét lakkozza, ha épp nincs interjúzó) vagy simán kiválasztanak valakit, aki a munka mellett az interjúkat is lezavarja.

Az utóbbi esetben az illetőnek a munkáját is el kell látnia, ha nem interjúztat. Olyan nincs, hogy ő neki épp nincs kedve dolgoznia, ezért rád tukmálja a munkát, de, ha ő épp inzerjúztat, a kollégáinak kell helyette dolgoznia.

Azt, hogy messze lakik valaki, reálisnak tartom, hogy ne hívják be interjúra. Nekem ha bejönne egy győri emberke önéletrajza egy pesti munkára, simán átfutna az agyamon, hogy hogyan oldaná meg a beutazást, főleg váltott műszakoknál; valószínűleg a reggel ötös műszakokat be se vállalná, aztán menne az örjöngés a többiek között, hogy ez milyen már.

2020. febr. 19. 00:15
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Megteheti, miért ne tehetné? Minden cég úgy intézi a belső ügyeit ahogy neki tetszik. Sajnos sok helyen hiába hívod fel a vezető figyelmét a problémára, úgyis majd csak akkor hiszi el vagy akkor próbál tenni ellene, mikor már késő, azaz felmondott minden jó embere és totál káosz uralkodik. Én a helyedben igyekeznék másik állást keresni, és ha megvan, beadod a felmondást és esetleg megkérdezi a főnök, hogy mi az oka a felmondásnak, akkor szóban elmondhatod, hogy a szóbanforgó kollégával milyen gondok vannak.
2020. febr. 19. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!