Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Aktív nappali tagozatos...

Aktív nappali tagozatos jogviszony, de azért vállalj napi 4-6-8 órát?

Figyelt kérdés
Komolyan, normálisak ezek? Voltam alapszakos nappalin, reggel 8 és délután 4 között nem mehettem srhova, óráim voltak. Most mesterszakos vagyok, heti 3 nap van tanítás, de nem tudok dolgozni normális munkahelyen, mert kötelezően ott kellene lennem napi 4 órát. Mikor, ha 2 nap reggeltől a munkaidő végéig órám van, ráadásul gyakorlat? Szeretnék egy harmadik diplomát estin, gondoltam dolgozok mellé. De mindenhova aktív nappalis diákokért nyivákolnak lehetetlen időbeosztással. A rendes, nem diák pozikhoz meg gyakorlat kell, de azt holba fszba szerezzek így? Most komolyan ezért jelentkezzek nappali szakra valahova és vegyek fel 0 tárgyat, hogy meglegyen a látszat az esti mellett? Mi ez a szánalmas elvárás, belegondolnak ezek, hogy egy nappalis diáktól mit várnak?
2020. febr. 18. 13:21
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez ilyen... hatékonyan egyszerre dolgozni, meg tanulni nem igazán lehet.
2020. febr. 18. 13:27
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy munkáltató számára az a szempont hogy neki mikor van szüksége emberre. Hogy konkrétan te nem tudod összeegyeztetni az adott betöltendő pozíciót a tanulmányaiddal, az nem az ő dolga, hisz nem célja hogy pont neked tudjon állást adni.
2020. febr. 18. 13:27
 3/9 A kérdező kommentje:
De senki másnak sem tud. Mérnöki, fejlesztői pozik, amiket legfeljebb egy btk-s órarend mellett lehetne simán teljesíteni (nem előítélet, az ottani ismerőseim órarendjét elnézve arról még ek tudom képzelni) a tanulmányok mellett. Vagy passzívon/estin/levelezőn, de azt meg nem fogadják el, mert aktív nappali jogviszony kell...
2020. febr. 18. 13:32
 4/9 anonim ***** válasza:
25%

"De senki másnak sem tud"

Ha senki másnak se tud, akkor kénytelen lesz módosítani az igényein.

De mellesleg nem hinném hogy senki másnak se tudna. Rengeteg ismerősöm dolgozott anno nappali mellett is.

2020. febr. 18. 13:37
 5/9 anonim ***** válasza:
76%
Ismerős. Én is Nappali alatt próbáltam valami értelmesebb munkát találni de nem sikerült. A diákszervezetek valljuk be még károsak is a legtöbb esetben. Csak a saját példámat hoznám fel. Elmentem egyik tavaszi szünetben dolgozni diákszervezeten keresztül. Mikor bementem az irodába még játszották a kedves normális figurát. Leveszik az amúgy is alacsony fizetésem egy jelentős részét de cserébe nem csinálnak szinte semmi jót, sőt. Arról ne is beszéljünk, hogy 8 munkanapot csúsztak a kifizetéssel és be kellett mennem mert valahogy ugye teljesen totál véletlen 2800 forinttal kevesebbet fizettek ki nekem. Olyan stílusban hívogattak mintha hatalmas megtisztelésnek kellene vennem, hogy dolgozhatok rajtuk keresztül. Hiába diákmunka szervezet ugye a heti LEGALÁBB 4 alkalom alkalmanként 6 óra az alap elvárás a legtöbb helyen. Lehetőleg ugye délelőtt.
2020. febr. 18. 13:46
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én btk-s vagyok, de "még" én sem tudok dolgozni a nappali mellett, ha ez megnyugtat. Gondolom nem :) Iszonyat hülye órarendem van mindig, a hét minden napján, reggel-délben-este, mindenféle logikát és rendszert nélkülözve. Én az első félévemtől kezdve keresek munkát (jó, vidéki egyetemváros, szóval azért nyilván ez is számít), de én is mindig ugyanezen falakba ütközök. Általában olyan elvárásokkal szoktam találkozni, hogy pl. egy héten dolgozz le legalább 20-25 órát vagy legalább 3 napot menj be egy héten a megadott munkaidőben... lehetetlen, mert óráim vannak. Oké, este végzendő (pl. szórakozóhelyeken, vendéglátóhelyeken, éjjeli műszakok stb.) és alkalmi munkák akadnak, de olyan nem, ami tényleg passzol is a tanulmányaimhoz (vagy egyébként más szakokhoz) vagy valamilyen szakmai tapasztalatot és fejlődést jelentene. Arról nem is beszélve, hogy mondjuk ez sem a legszerencsésebb, ha az ember azért szeretne tanulni is és mondjuk nem munkából indulna az órájára, szóval picit rugalmasabb munkaidőt jelent.
2020. febr. 18. 14:31
 7/9 A kérdező kommentje:

@6 igen, pontosan ez a helyzet itt is. (Egyébként bocsi, hogy btk-s példát hoztam, nem szerettem volna senkit megsérteni, remélem, te sem vetted annak. :) Csak néha irigykedtem, hogy barátnőmnek például szabad a péntek, meg szerdán este is csak egy órája van, a vége felé 2 napot jártak be alapszakon és gondoltam magamban, de jó nekik... Ezek szerint annyira nem. :/)

Nem is az a legfelháborítóbb, hogy dolgozz pl 20 órát, mert az még talán megoldható lenne innen-onnan ellógással. De mikor heti x napot várnak meg összefüggően 6 órát, akkor kinyílik a bicska a zsebemben. Pl most is kaptam egy csodálatos ajánlatot, nagyon szeretnék ott dolgozni, de nem hiszem, hogy felvesznek, ha nem úgy érek rá, ahogy ők akarják (napi 4 órát). Persze a nappalis diák elvárás, mert arra kapnak kedvezményt, ha jól tudom. Én nagyon szívesen lennék levelezős meg estis diák/diákmunkás vagy elmennék passzívra, hogy ne 0 év munkatapasztalattal kerüljek ki jóformán innen, de az meg nem jó... És a korábbi alapszakomon, meg most mesteren sincs kötelező szakmai gyakorlat, estin meg azért nincs, mert esti, szóval oldjam meg magam... Teljesen megszorítva érzem magam és rohadtul nem a pénzre vagyok már kíváncsi, hanem a szakmára. Persze, voltam én is pultos, leltáros, irodai asszisztens, portás, amivel lehet pénzt keresni, de nem jelent tapasztalatot és nem segít később a diploma után elindulni valami minimális szakmai háttérrel.

Egyszerre sajnálom és örülök neki, hogy nem vagyok egyedül... :/

2020. febr. 18. 16:11
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

ilyen ez az egyetem, sok elkényeztetett, gazdag kis professzorbabának eszébe sem jut, hogy mások esetleg meg kell hogy dolgozzanak a pénzükért, még a híresen lógós btkn is, elég ha néhány hlye betesz névsoros órákat teljesen rendszertelenül a hét több napjára, egyből nem tudsz dolgozni...

a munkaadót amúgy megértem, senkit nem érdekel, ha valaki egyetemre jár, neki munkaerő kell. itt sok tényező közül az egyetem szánalmas.

2020. febr. 18. 16:18
 9/9 A kérdező kommentje:
@8 Nem az a baj, hogy neki munkaerő kell, hanem hogy olyan követelményeket jelöl meg, amik ütik egymást. Megértem, hogy egy rész vagy teljes munkaidős állás esetében nem érdemes pályázni, de a fsznak keres diákot nappaliról, ha akkor akarja dolgoztatni, mikor órája van :D
2020. febr. 18. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!