Mennyire elfogadott e-mailben felmondani?
Sziasztok
A főnököm konferenciára utazott váratlanul én pedig pont aznap kaptam pozitív választ a másik cégtől, ahova felvettek. Irtamm a főnöknek hogy beszélni szeretnek vele de azt írta most pár hétig nem lesz itt.
Mindig rosszul érzem magam ha nem szemtől szemben beszélek ilyen jellegű témákról, viszont nem akarok lecsúszni a másik munkahelyről sem, mert nem fognak rám várni.
Ilyen esetben szerintetek gáz ha válasz e-mailben megírom hogy miről akartam beszélni, magyarul hogy felmondok?
Köszi
25L
Szerintem okosabb volna a céghez inkább egy hivatalos (írott, postázott levélben) felmondást benyújtani. Akár ott van a főnököd, akár nincs. A felmondást beadod, és a másik cégnél ezt megmondod (beadtad a felmondást, de a főnököd nem elérhető. Normális cég megérti, és tud várni.) Amikor a mostani főnököd elérhető lesz, akkor beszélsz vele - addigra úgyis iktatják a felmondóleveledet és amint megérkezik, látni fogja ő is.
Ha nem akar veled beszélni, ha nem elérhető, akkor az e-mail-t sem fogja olvasni.
E-mailt olvas.
Ez itt úgy megy hogy neki kell felmondanom. Nagy cégről beszélünk, mások a szabályok, nem tudok felmondani anelkul hogy tudna róla.
Biztos van neki is egy felettese, vagy helyettese. Olyan nincs, hogy elmegy a főnök pár hétre, és megáll az élet, akármekkora is a cég.
Írd meg a felmondást, és keresd meg a helyettest/felettest, hogy ebben az esetben kihez fordulj a dologgal. Ezzel párhuzamosan nyilván jelezheted neki mailben korrektségből, hogy XYnak leadtad, de önmagában az kevés lesz.
Megírod neki, hogy szemtől szemben szeretted volna, de pont most kaptál egy lehetőséget amikor távol van, szóval sorry.
És csatolod a hivatalos felmondólevelet.
A felettese másik országban van:/
Sajnos itt a cegnel nincs senki... már utanajartam. Na meg kell a beleegyezese... most hosszú lenne elmagyarazni de kb annyi a lényeg hogy a másik cég része ennek a cégnek, csak erre nem akartam kitérni a kerdesemben. Szoval végülis másik reszlegre mennek. És úgy megy itt hogy kell a főnök beleegyezése hogy átmenjek.
Küld el a felmondasod tertivevenyesen a cég hivatalos címere.
Ha nincs ott senki akkor legfeljebb magad veszed át. Innentől már megy a ‘countdown’. A főnököd meg majd elolvassa ha visszajön. Így nem csúszik ki az 1 hónapos felmondási időből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!