Az emberek miért vannak túlnyomó többségében azon a véleményen, hogy akkor is dolgoznának, ha a pénz miatt nem kellene?
Miért unalmas hobbikkal foglalkozni, alkotni, túrázni, utazni, sportolni?
Miért nem unalmas egy munkahelyre bejárni, ott non-stop egy kényszerközösséget elviselni?
Miért nem unalmas heti 40 órában, de jó, ha a pénz megvan, valaki részmunkaidőben van, akkor heti 30 órában ugyanazt csinálni, ráadásul nem úgy, ahogy te szeretnél, hanem más utasítása alapján?
Csak én utálom a munkát, mint olyat velejéig?
Nyilván elvégzem, mert abból jön a pénz, de....
Egyik gyengeségem, hogy képtelen vagyok önerőből napi rutint tartani. Lehet ezért megszólni, de szerintem nem vagyok egyedül a problémával. Amikor dolgozom, akkor időben kelek, időben fekszem. Munka után van kedvem sétálni, programokra menni. A házimunka így is nehezemre esik, de találok rá időt.
A hétvégéim ehhez képest úgy elúsznak, mint a szél. Délben kelek, nincs, ami felpörgessen. Ebéd helyett reggelizek. Mire magamhoz térek annyira, hogy kedvem legyen bármihez, addigra ott tartok hogy ebéd szerű vacsorát kell főzzek, amivel elmegy a délutánom jó része. Este azon kapom magam, hogy kiesett egy egész nap.
Harom hónapig voltam álláskereső. A végére azt hittem bedilizek. A napok összefolytak és úgy nézett ki a lakásom, hogy leírni is szégyellem. Nem is tudom mit csinálnék ha ismét munka nélkül maradnék.
Én most 4 hónapig voltam álláskereső - féle, igazából hosszú történet az is, hogy miért és az is, hogy hogyan.
Én utálom a rutint, a rendszerességet, már ez önmagában megöl.
Azt szeretem, ha akkor fekszem, amikor álmos vagyok / olyan kedvem van, magamtól ébredek, akkor eszem, amikor megéhezek / eszembe jut. Nem szeretem, ha ugyanakkor kell kelni, ugyanakkor kell enni, ugyanoda kell menni, ugyanazt kell csinálni.
Cserében alapvetően nem is úszok el. 8-9-ig alapvetően magamhoz térek és csinálom is a dolgaim, van, hogy egy nap öt-hatfélét is.
Nehezen bírom a stresszt és nem is igénylem.
Nyomás alatt nem tudok dolgozni. A legtöbb dologban nem vagyok halogatós, de ha mégis halogatok, akkor általában az a dolog halott.
Belegondolva egy esküvőfotózás pl. nem lehet rossz, mert némileg utazni is kell, változatos, mindig más és nincs benne a (legalábbis számomra) lélekölő rutin, hogy minden nap kelni, 8-ra beérni, 17-ig bent lenni, 18-ra hazaesni stb...
A legtöbb munka szerintem lélekölő.
Kis tudatossággal lekötheti magát az ember otthon is és sokkal élvezetesebb, mint munkahelyen más utasítása alapján órákon át csinálni.
# 16
Ott a pont.
# 15
Mert ha pl kreatív hobbikkal foglalkozik napi 5 órában, 1 órában sportol, 2 órában meg házimunka, akkor nem csinált semmit, ugye?
Csak az az értékes ember, aki bemegy egy munkahelyre pénzt hajtani a cég malmára (mert más haszna nincs a legtöbb munkának), aki otthon van, az "nem csinál semmit", ugye?
“ # 16
Ott a pont.”
Ja, hogy számodra az a jó válasz, hogy ilyen biztos nincs, biztosan nem lehet, hogy valaki/valakik máshogy gondolkodnak, mint te, úgyhogy biztos csak kamuznak? :D
Elárulom, hogy attól, hogy te X dolgot gondolsz, lesznek, akik Y-t, és nem, nem feltétlenül kamuznak, lehet egyszerűen csak máshogy gondolkodnak, mint te. Döbbenet, ugye?
# 19
Az "Ott a pont" című válaszomra hogyan sikerült ezt írnod? Nincs is hozzá semmi köze. :D
Egyébként meg:
Pont, hogy azt szoktam érezni, hogy a legtöbb dologban az emberek legalább 80%-a gondolkozik valahogy és a maradék 20%-ot a 80 egyik része lenézi, másik része nem, de megpróbálja megváltoztatni.
Ebben az esetben 80% szerint a munka kell, a munka jó, én pedig próbálom megérteni, hogy mégis miért; illetve próbálok rávilágítani, hogy attól, hogy ti vagytok többen, még nem nektek van igazazok mindenben, főleg nem mindenkire vonatkoztatva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!