Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nem éreztem jól magam a céges...

Nem éreztem jól magam a céges összejövetelen. Mit mondjak a főnöknek?

Figyelt kérdés

Tegnap volt egy céges vacsi. Kis cég vagyunk. 2 főnök, 7 fiú (kint terepen dolgoznak) meg én (irodában dolgozok). A fiúknak ez másodállás, úgyhogy kb végig a másik munkahelyünkről sztorizgattak. Egy ideig érdeklődtem, bólogattam, mosolyogtam, de egy idő után beleuntam, alig vártam, hogy menjünk haza. A főnök az este végén meg is jegyezte, hogy meg sem szólaltam. Szégyelltem magam emiatt. Holnap fogunk találkozni, félek, megint felhozódik, akkor mit mondjak. Kívülállóként éreztem magam. Volt akit nem ismertem, mert új volt, rám sem nézett kb. Egy évvel ezelőtt is volt ilyen vacsi. Az jobban sikerült, úgyhogy vártam a mostanit is, de elég csalódás volt.

Általában kijövök mindenkivel, ismernek már milyen vagyok. Nem szoktam szótlanul ülni. Kamuzzam, hogy eleve rossz napom volt, vagy mondjam meg az igazat?

Tudom hülye kérdés, de kínosan érzem magam. Értünk szervezik, nem akarok bunkónak tűnni.

N

2020. febr. 3. 15:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Semmit. Megmondod hogy nem tudtál a témájukba bekapcsolódni mert nem értesz hozzá és nem ismered őket.
2020. febr. 3. 15:24
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy az 1 írja. Nem csak a te dolgod lenne nyitni.
2020. febr. 3. 15:27
 3/15 A kérdező kommentje:

Tudom. Igaziból egy-két emberen kívül nem is szoktam senkivel találkozni közülük, idegenek vagyunk egymásnak. Akik egy éve is ott voltak az összejövetelen, azok akkor érdeklődtek felőlem. Ráadásul 40-es emberek, én jóval fiatalabb vagyok. Úgyhogy mikor előkerült a család, gyerek téma ahhoz sem tudtam hozzászólni sajnos.

Az is olyan rossz volt, mikor leültünk az asztalhoz, mellém senki nem ült. Már bánom, hogy elmentem. Azóta rossz a kedvem.

2020. febr. 3. 15:32
 4/15 anonim ***** válasza:
Ahogy az első írja, éppen olyan témákról beszélgettek, amihez te egyszerűen nem tudtál hozzászólni, ezért nem érezted magad igazán jól. De hát van ilyen, majd legközelebb talán másképp alakul.
2020. febr. 3. 15:34
 5/15 anonim ***** válasza:
Ha külön nem kérdez rá ismét, mert már tegnap megjegyezte, hogy csendes voltál, akkor nem kell mondani semmit. Elkönyvelte, oszt jóvan. Ha rákérdez, akkor sem kell kamuzni. Szerinted a tavalyi jobb volt, ahogy itt leírtad. Neki is ezt mondanám, ami a valóság.
2020. febr. 3. 15:51
 6/15 A kérdező kommentje:
Igazatok van! Így fogok tenni! Köszi mindenkinek!
2020. febr. 3. 16:07
 7/15 anonim ***** válasza:

Mondhatod hogy a hely jó volt. Annak meg hogy keveset beszéltél egyszerűen csak az az oka, hogy hozzászoktál, hogy baráti társaságodban srácok törik magukat, hogy szórakoztassanak, az hozza meg a jókedvedet.

Azt se érezd furának, hogy nem voltál jobban középpontban.

Ha nem szoktál irodában arról beszélni, hogy hol voltatok pároddal hétvégén, vakáción, akkor azt tippelhetik, hogy nincs párkapcsolatod. Szingli nő magánéletéről pedig nem illik férfiaknak kíváncsiskodni.

2020. febr. 3. 16:14
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

"Sajnos keveseket ismertem, a témákhoz nem értek, de a vacsi jó volt, a hely kellemes!"

Ha egy kritikát fogalmazol meg, a pozitívumot hagyd utoljára, mert a kérdezőben az marad meg. Mégis tudomására hoztad a negatívumot is, csak elvetted az élét.

(Alkalmazott pszichológia!)

2020. febr. 3. 16:39
 9/15 A kérdező kommentje:

Tényleg jó volt a hely, a kaja is. Nem akartam én a középpontban lenni, csak jól esett volna, ha hozzám is szólnak néha, de volt aki rám se nézett mikor mondott valami történetet. Elég furcsa 40 éves emberektől.

A két főnököm nagyon jófej egyébként. Úgyis velük találkozok hetente többször is.

Tudják, hogy van párom, de ennek szerintem nincs jelentősége.

2020. febr. 3. 16:51
 10/15 anonim ***** válasza:
0%
Maradj ott egy rövid időre (20 perc), majd tipli.
2020. febr. 3. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!