Ha nincs munkaszerződés, hogy zajlik a felmondási idő?
Az erkölcsileg nem valami jó megoldás. De jeleztem a főnöknek újfent, hogy távoznék...
Köszi a választ azért. :)
Szóval jelezted hogy felmondanál de még maradsz. De hogyhogy nincs munkaszerződés? Nem voltàl bejelentve?
Szerintem korrekt voltál, de kérdezd meg a főnököt hogy sikerült-e választania, mert neked lépned kellene. Ha nem döntött és tudsz még kicsit várni akkor tedd azt de ha sokat töketlenkedik az az ő baja. A lényeg hogy ne szó nélkúl lépj le, habár munkaszerződés nélkül nem köt semmi szabály de így korrekt
Így történt, ahogy írod. 2 hete, január 25-én mondtam fel, azóta minden műszakomat teljesítettem. 2 hölgy már jött dolgozni, az elmúlt 2 napban ők dolgoztak, ma pedig egy általam kerített jelentkező is jön a főnökhöz.
Nincs munkaszerződés, vagyis nem írtunk semmit és nem írtam alá semmit. Elvileg be vagyok jelentve 4 órában (azt hozzátenném, hogy 17+ órázom). Tavaly napi bejelentővel voltam, bár a 90 nap 7 hónap alatt bőven elfogyott... szóval munkaszerződés híján lehet, hogy bejelentve sem vagyok.
Erkölcsösségről beszélsz, amikor kihasználnak és sz@rnak egy szerződést adni.
hihetetlen hogy egyes emberek milyen buták és naivak...
"hihetetlen hogy egyes emberek milyen buták és naivak..."
Fogd vissza magad!
A kérdező igenis abszolút korrekt, nem pedig buta és naiv.
A szerződés írásba foglalása a munkáltató kötelezettsége. Ha nem teszi, a dolgozónak a munkába állását követő 30 napja van arra, hogy erre hivatkozva azonnali hatállyal megszüntesse a munkaviszonyát (ezt írásban!).
Attól, hogy nincs írott szerződés, még a jogviszony fennáll, és érvényesek rá az MT szabályai. Tehát adott esetben felmondási idő is van.
Az írott szerződés és annak hiánya között csak annyi a különbség, hogy a szóban kötött megállapodást nem tudod könnyen bizonyítani, ha mindkét fél mást állít.
Én első körben kideríteném, hogy most éppen milyen jogviszonyban voltál a cégnél. Munkaviszony, vagy egyszerűsített foglalkoztatás, vagy egyik sem. Annak megfelelően járnék el.
Ezt ügyfélkapun keresztül tudod probléma nélkül megnézni.
Ha erre már nincs időd, akkor beszéld meg a főnökkel és légy határozott arra vonatkozóan, hogy Neked menned kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!