Érdemes elmenni egy hét táppénzre a felmondásom beadása előtt?
Attól függ hol dolgozol, milyen a főnök.
Én 1.5 hete táppénzen voltam, mert nem bírtam benti légkört.
Majd táppénz végén 3 nappal azelőtt besétáltam, elhívtam főnököm az irodába, egyenesen lényegre tértem és adtam a kezébe a felmondásomat.
Beszélgettünk, mindenre egyenesen válaszoltam, a betegszabimat nyiltan elmondtam mi miatt.
Elmondtam kollégák rosszindulatuságát, hogyan tesznek olykor keresztbe, mennyire nincs gerinc bennük + minek teljesítsek 3-4x annyit míg pl másik telefonozik s elvan eközbe 1/4-t teljesít.
Kérdezte velem mi van s mi lesz.
Felvettek egy olyan helyre ahol jobb az idő beosztás és 50ez-rel többet kapok s
ezáltal a hobbimat is fel tudom emelni magasabb szintre, azaz vállalkozásba ugranék végre (jó ideje terveztem,projektekkel haladtam, szerveztem, prototípus termékeket készítettem.)
Szeretek mindig fixre menni, ha kell 50x is leírom s átgondolom dolgokat, opciókat.
Témára vissza kanyarodva:
Lelkileg felkészítettem magam... hány hetet kell még ott lennem s meg is kérdeztem.
Elengedett.
Mondta meg volt velem elégedve, főleg mivel őszinte s egyenesen a szemébe mondtam mindig mindent, munkámat tisztességgel mindig csináltam.
Elengedett és jutalmat is kaptam.
Nem kellett letöltenem 1 napot se.
Akkor szabadultam fel igazán, ahogy kiléptem és biciklire szálltam, tekertem a jó időben - csodás érzés volt s az is, hogy teljes nyugalmi állapotban vagyok.
Haladok a terveimmel. 👌
A főnököddel milyen a viszony, munkád hogy végzed, ...stb.
Úgy voltam felmondáskor:
Nekem kell az a pihenő, lelkileg felkészülni a negatív emberek ellen s úgy beadni felmondást. Lesz ami lesz - a legkellemesebben csalódtam.
De ha felmond az ember, készüljön a legrosszabbra, max
Kibirja
Vagy
Kellemeset csalódik.
De ha menni kell, menni kell vagy így vagy úgy.
Mégis mi ebben a logika?
A felmondási idő onnan indul, amikor írásban beadod a felmondásod. Ha előtte betegállományba mész, TB csalás mellett még eg héttel el is húzod az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!