Miért akarnak az emberek 3 muszakban dolgozni? Miert jo az? +10-20e ft ilyen sokat jelent nekik?
A legtöbben nem akarnak, de nincs más a közelben, és nincs módjuk odébbmenni.
Legtöbbször egy másodállás többet ér mint a 3 műszak.
Miből gondolod, hogy csak +10-20 ezer forinttal több?
40 ezer forinttal lett több nekem a 2 műszak + a vasárnapok, a többi lehetőségemhez képest. Igen, ez a pénz ennyit számít és nekem megéri.... a munkaidőm nekem is ugyanannyi, mint az 1 műszakosoknak, heti 40 óra.
N25
Szia!
Először is tisztázzuk, nem mindenki akár éjszakai műszakban dolgozni, van akinek muszáj, mert adott cégnél csak így kap állást. Más cég meg, pláne jól fizető, nincs a közelben, így akar, nem akar, kell neki, ha nem akarja, hogy megvâlljanak tőle.
Másrészt az éjszakâzásnak is vannak előnyei (és persze hátrányai is), már többen említették: plusz pénzek, nappali szabadidő (pl ügyintézés re), stb. Van aki ezeket mérlegeli és úgy dönt, hogy összességében ez így most megéri neki.
(buta megközelítés ez a "azért mert szenvedni akár". Úgy látszik néhány ember annyira ego centrikus, hogy el sem tudja képzelni, hogy rajta kívül más emberek is élnek a Földön, akár más tervekkel, más életet 😄)
Egy személyes példa. Én is voltam éjszakás átmenetileg. Nekem nem volt rossz, hiszen a munkakörömből adódóan én simán megnéztem pâr filmet munka közben. 😁 De ugyanúgy az egyik kolléga, ő lézeren dolgozik, elindítja a programot, ami sokszor 1-2-3 órás, és ezidő alatt megnéz egy filmet a laptopon, közben persze felügyeli a gépet, hogy ne álljon le. Ezt nappali műszakban, mikor ott a vezetőség a cégnél, nem tehetné meg, mert gyorsan lebeszélnék róla 😁, de éjszaka a kutya se látja. Reggel meg csak azzal foglalkoznak, hogy végzett-e a programokkal... Na most tényleg ő a hülye, aki szeret szenvedni? A munkaideje 70-80%-ában videókat néz és havi 80-100ezerrel többet visz haza, mintha nappalis lenne. Persze nem mindenkinek van ilyen lehetősége az éjszakai műszakban, de ilyen is előfordulhat. Úgyhogy ne általánosítsunk, hogy aki éjszakázik az biztos hülye és kész. 😁 Sokaknak, sokféle indoka lehet arra, hogy vállalja az éjszakázást. Van aki kényszerből, van aki azért, mert valamilyen szempontból megéri neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!