Ha hivatalosan is itt az influenzajárvány miért ugrál azon a főnök hogy a fél gárda hiányzik betegség miatt?
Megkezdődött az influenzajárvány, 41%-kal nőtt a betegek száma az előző héthez képest.
2020. január 20. és 26. között 17 464 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, derül ki az ANTSZ tájékoztatójából. Ez az ezt megelőző héthez képest 41,2%-kal több beteget jelent.
Nálunk konkrétan tegnap elérte a hiányzók száma az 50%-ot. Minden második ember betegség miatt távol van. A főnök meg őrjöng.
De hát nem értem mégis mit várt? Influenzajárvány van, sokan betegek. Ez van. Emberekkel dolgoztat és nem gépekkel!
Öhm... mi is a baj azzal, ha valaki inkább nem kapja el a vírust amivel (meg a szövődményeivel) utána 1-4 hétig fetreng otthon? Hanem inkább 1-2 napot skippel, és utána egészségesen dolgozik tovább? :D
Nekem aztán nincs vele problémám. :D De, mint mondtam nem beteg. Azért marad otthon, mert például születésnapja van és pont influenza szezon van és a "f#szom megy ma be" alapon elmegy és kiírja a doki.(volt rá példa) A szülinapi másnaposság kellemetlen, de nem jár szövődménnyel. Aki "halálos beteg" és táppénzen van annak meg már legyen annyi esze, hogy nem teszi ki Facebookra a szülinapi bulis képeket. :D
Aki beteg az nyilván maradjon otthon. Már csak azért is, hogy mást ne fertőzzön maga körül.
Igen, értettem amit írsz, erre kérdeztem rá direkt. Akkor újra: miért olyan rossz, ha pl 2 napig otthon maradok ahelyett, hogy benyalnék egy influenzát, és hetekig nem dolgoznék?
Hát mifelénk ez az influenza hónapokig húzódik. Van tetőpont, mikor tényleg többen betegek, de nálunk már december óta tart. Mikor valaki meggyógyul másik kettő lebetegszik... Értem, hogy te azt akarod, hogy arra a kimondott két napra otthon vagy, de szerintem nincs olyan, hogy "kritikus két nap" amit, ha kihagysz akkor minden happy. Már csak azért sem, mert aki beteg az jobb esetben magától is otthon marad, így bent munkahelyen (pl. irodában) kicsi az esély elkapni. Ráadásul nálunk a munkatársak jó része otthonról a gyerekektől kapja el, kolléganőm minden évben szenved vele, gyereket ápolni miközben ő is halálán van. Akik pedig rendszeres érintkeznek emberekkel (pl. eladók) azok az egész szezon alatt bármikor elkaphatják. De mint mondtam felőlem bárki otthon maradhat, közöm nem sok van hozzá, csak a táppénz hivatalosan megbetegedés esetén lenne jogos, nem ilyen "elővigyázatosságból otthon maradokra" . :D
"aki beteg az jobb esetben magától is otthon marad"
Ja, kivéve hogy előbb fertőz, mint hogy tüneteket produkálna. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!