Hresek miért ilyen idegesítően kedvesek és miért kérdezik meg, hogy jelentkeztem -e máshova?
Pályakezdő vagyok
Nincs tapasztalatom bármilyen végzettséghez illő munkát elfogadnék.
Mert mézesmázosnak kell lenni, hogy a cégről jobb benyomást keltsenek, téged jobban megnyerjenek. Egy bunkó, zárkózott, szűkszavú emberrel szemben még kellemetlenebbül éreznéd magad.
Azt pedig normál esetben azért kérdezik meg, hogy máshova is jelentkeztél-e, hogy felmérjék mire számíthatnak tőled. Pl. ha esélyes vagy és felírja magának, hogy van másik három nyitott pályázatod is, ahol az interjú után a második körre is behívtak, akkor úgy áll hozzád. Vagy igyekszik gyorsan lépni, behívni második körre, vagy éppen egyből kukázza az önéletrajzod, mert úgy érzi kapni fogsz máshol jobb lehetőséget/nem vagy annyira jó, hogy érdemes legyen tovább pazarolni az időt rád.
Valószínűleg igen, de ez nem garancia.
A HR szakma kritikán aluli Magyarországon. De nem valószínű, hogy olyantól megkérdezi ezt egy értelmes ember, akiről már az interjú alatt tudja, hogy esélye sincs.
Engem is idegesít, amikor megkérdezik, hogy jelentkeztem-e máshova. Persze, hogy igen, mert munkát szeretnék. Bár a tudásommal már eleve kevés helyre tudom beadni. :D
Legutóbb telefonban kérdezett ilyet, egy olyan pozi kapcsán, ami nagyon nem nekem volt meghirdetve - csak nyilván próbálkozom. Személyes interjún be is égtem, de tapasztalatszerzésnek talán jó volt.
Én egyébként azt nem kedvelem, amikor megkérdezik, hogy mi fogott meg a cégben, miért oda jelentkeztem. Esetleg már a telefonban.
Most mondjam meg az igazságot, hogy szakmán belül kb bármit elfogadnék? :D
Zöldfülűként még nincs ebben tapasztalatod, no de sebaj, Feri bátyád majd segít.
Hogyaszongya:
"Dehogy jelentkeztem én sehová, csókolom-csókolom, csak ide, magukhoz."
Szívesen.
Rögtön nem olyan mézesmázosak, ha nekik szegezed a kérdést, hogy az álláshirdetésben és az interjú alatt ígért munkakörülmények köszönőviszonyban sincsenek a valósággal, és ez vajon miképpen lehetséges?
Mint a sarokba szorított vad:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!