Miért vannak az emberek rossz véleménnyel a jutalékos munkákról?
Mert a jutalékos munkákról a legtöbb ember a végzettséghez nem kötött általában hívásos/házaló állásokra asszociál, amik elég erőteljesen támadhatók erkölcsi oldalról... Ugyanis többnyire gagyi sz#rokat meg értelmetlen biztosításokat akarnak az idős vagy kevésbé tájékozott emberekre sózni.
Persze emellett vannak normális jutalékos rendszerrel működő munkák is, csak jóval kevesebb.
Mert kiszámíthatatlan.
Nem feltétlenül jelenti, hogy jól dolgozol. Ha valami szart kell értékesítened, akkor te hiába teszel meg mindent, sose leszel olyan sikeres, mint ha egy nagyon keresett terméket/szolgáltatást kell értékesítened.
Így van. Én nem magát az embert ítélem el, hanem a munkáltatót, aki ezt erkölcsös, normális eljárásmódnak gondolja és hülyét csinál az alkalmazottaiból.
Abszolút kiszámíthatatlan, idegőrlő házalások többnyire az ilyen munkák.
Ha nem erről van szó, akkor nincs bajom vele. Pl. a munkád mérhető (pl. gyártásban darabszám), ami alapján előre tervezhető jutalékot kapsz, akkor teljesen oké. Ha elérem a darabszámot kapok, ha nem, nem. Értem, tudom az elvárást, nincs a szerencsére bízva, nem kell másokra tukmálni sz*rokat.
Mert már egy elcsépelt f×s az egész, az emberek egy része már tanult belőle, és nem is állnak meg mindenféle Paprika Jancsinak emiatt.
Szerdán voltam egy nagy üzletházban, és ott próbált egy emer lekapcsolni sokmindenkit ilyen jutalékos xarral. Mindenki ment tovább, szerencsétlen pedig normális volt, igyekezett, nem volt erőszakos.
Büntetés ez a "munka".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!