Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit remélnek azok a munkáltató...

Mit remélnek azok a munkáltatók, ahol nem adnak minimum annyi fizetésemelést, mint az infláció, de inkább 8-10%-ot évente?

Figyelt kérdés
A lakhatás, élelmiszerek, szolgáltatások 10-20%-ot drágulnak évente átlagosan. Ha nincs annyi fizuemelés, ami ezeket fedezi, az emberek váltanak. Ha elmennek az emberek, nem lesz megbízható, tartós és produktív munkaerő.
2020. jan. 7. 10:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
34%

Na most emberek. Ti most itt szépen kifejtettétek nekem hogy emelni voltaképp LEHETETLEN mert akkor a termék árát is emelni kéne meg akkor a melósnak is többet jobbat stb kéne dolgoznia... stb meg a munkáltatói bérköltségek...

Na akkor ezt magyarázátok meg nekem. Az én helyem évről évre emel.

És nem a minimálbéres szarakodás hanem normális bér van.

Vajon akkor az én cégem hogy csinálja? Mert én a dolgozó semmivel se vagyok szebb jobb okosabb mint tavaly tavalyelőtt nem dolgozom jobban többet . és mégis emelnek.

Vajon az én cégem hogyan oldja akkor meg?

Ja és még így is van elvándorlás.

És NAGYOT változott az emberek mentalitása. ld jelentkezők.

Már nem úgy van hogy megkérdezi mikor mehetne állásinterjúra. Már ő szabja meg hogy mikor TUD jönni!

Már nem úgy zajlik a béralku ahogy eddig hanem határozott alsó sávval jönnek hogy meglesz a 250 bruttó kezdőnek? Nem? Akkor köszöntem a lehetőséget. És már el se jön.

Azért lassan összedől ami a T vállakozói szféra az elmúlt 30 évben összeszarakodott magának.

2020. jan. 7. 13:31
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Volt egy munkahelyem, ahol csak bérminimumra jelentette be a kedves főnök az alkalmazottakat, a többit zsebbe adta, ha csak magasabb bérért talált embert, de szüksége volt rá. 20 főnél kevesebb emberes cégről beszélünk, nem nagy multi. Nekem kellett valamilyen munka, elsőre jónak tűnt, csak ez nem derült ki interjún, hogy ők szürkéznek, csak az első fizetésemnél. Kb. azzal nagyjából egy időben a főnök össze is hívta az alkalmazottakat egy megbeszélésre, és közölte, hogy neki nem éri meg teljes bérre bejelenteni minket. Én meg akkor úgy voltam vele, hogy nekem meg akkor nem éri meg hosszú távon tervezni velük, csak addig maradok, amíg szükséges. 1 év múlva váltottam is. Felmondáskor a főnököt érdekelte, hogy pénzben jobb-e az új hely, ahova váltottam. Akkor közöltem vele, hogy többet is fizetnek, és teljes bérre bejelentve. Nem hazudtam. Pár héttel később az egyik volt kollégával beszélgettem, akivel megmaradt onnan a kapcsolat, és mesélte, hogy mindenkit bejelentettek teljes bérre, miután elmentem, vásárlói oldalról áremelés nem történt. Szóval ki tudta termelni azt a pénzt, és még új embert is vett fel azután, hogy eljöttem onnan. Jó drága autója van a cégvezetőnek, meg kertes háza...
2020. jan. 7. 14:02
 13/13 anonim ***** válasza:
0%

Vezetői stratégia. Amíg talál madarat az igazgató, aki hajlandó morzsákért melózni, addig nem emel bért. Egy csomó gyár ezért hívta be az ukránokat, mert nekik havi bruttó 200.000 Ft komoly életszínvonal emelkedést jelent odahaza, ahol 45000 egy jó fizunak számít.

Ez az infláció vs béremelés igazából nem egy ördögi kör. Ez csak duma, hogy a béremeléssel minden drágul. Amíg megveszik drágán a mosóport, addig drágán fogják adni.Ez a szolgáltatás dolog is ilyen.Mivel Mo-n nincs igazi dolgozói érdekképviselet, ezért a sok madár elvállalja nettó 4-500 euroért azt a melót, amiért már a szlovákok is 7-800-at adnak. Szabolcsban örül a termelő, ha 150-ért eladja a prémium minőségű almáját, a zöldséges meg 4x annyiért adja tovább. Úgy is megérné neki, ha 300-ért adná, de akkor miből lesz új mercike?

Az értelmes munkaerő már nem áll szóba az ilyen szürkézőkkel, hacsak nem elég nagy a kiegészítés mértéke.

2020. jan. 7. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!