Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ma csak az nem dolgozik aki...

Ma csak az nem dolgozik aki nem akar?

Figyelt kérdés
Én szeretnék de nem vesznek fel sehova. A végzettség meg nem számít. Másokat simán felvesznek 8 általánossal. Most akkor hogy is van az a mondat hogy ma csak az nem dolgozik aki nem akar?
2020. jan. 5. 08:02
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
40%

És milyen munkákra jelentkezel?

Ilyen végzettséggel sori munkára vesznek fel, esetleg építőipari segédmunkásnak stb stb.

2020. jan. 5. 09:15
 12/26 A kérdező kommentje:
#11 Ha így lenne akkor másokat miért vesznek fel étterembe és pékhez ilyen végzettséggel?
2020. jan. 5. 09:17
 13/26 anonim ***** válasza:
15%
Mert jobban el tudják adni magukat mint te. Én 2014-ben jelentkeztem gyári munkára, és egyből felvettek (csak érettségim van), pedig akkoriban egyaltálán nem voltam egy főnyeremény, nemúgy mint most. Jelenleg is teli vagyunk ukránnokkal mert magyarok már nemigen akarnak jelentkezni ilyen munkára. Szóval ha pl nálunk jelentkeznél akkor biztos felvennének.
2020. jan. 5. 09:28
 14/26 anonim ***** válasza:
40%

Nem soroltam fel minden állást, nyilván elmehet mosogatni étterembe, segédnek pékhez és még lehetne sorolni. A lényegen nem változtat.

Ha téged nem vesznek fel semmi olyan állásra amire van reális esélyed ennyire iskolázatlanul, akkor ott a személyeddel és a képességeiddel is vannak komoly problémák

2020. jan. 5. 09:46
 15/26 A kérdező kommentje:
Van itt lentebb egy kérdező akinek bölcsész diplomája van és nyelvtudása és így sem veszik fel sehova dolgozni. "Hanem tanulsz,semmi sem lesz belőled.
2020. jan. 5. 09:46
 16/26 anonim ***** válasza:
81%

"Menj estire és szerezd meg az érettségit. 2 év alatt megvan."

Ez így, ebben a formában nem igaz. A kérdezőnek 8 általánosa van - 4 év lenne az érettségi.

A nejem 8 általánossal pár nap alatt talált másik munkát, amikor megunta az előzőt. Sparba úgy felvették, hogy előtte sose dolgozott boltban csak gyárban.

2020. jan. 5. 09:47
 17/26 anonim ***** válasza:
21%
Pont mostani írtam hogy gyári melóra/mosogatni/utcát söpőrni bárkit felvesznek aki jelentkezik, nem tudom mit értetlenkedsz. Az már egy másik kérdés hogy egy bölcsész nyílván nem ilyen munkát akar szerezni magának elsősorban, ha már ennyi energiát fektetett bele abba hogy meglegyen a diplomája. Ez viszont nem változtat azon a tényen hogy ha nagyon akarna, el tudna helyezkedni csak olyan munkakőrbe (utcaseprő, operátor,osogató) ami érthető okokból nem felel meg neki.
2020. jan. 5. 09:53
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

13-as az ukránok olcsóbban dolgoznak, mint a magyarok. Ezért vagytok velük tele. Menj ki angliába, tele lesz magyarral, lenygellel, indiaival....mert ők olcsóbban dolgoznak sz44rt is. Az angol meg nem.

16-os a sparban is komoly fluktáció van, vajon miért? Persze, hogy felvették.

17-es"Pont mostani írtam hogy gyári melóra/mosogatni/utcát söpőrni bárkit felvesznek aki jelentkezik,"

Jelentkeztem ilyesmi helyekre,(hol csak érettségit írtam, hol beleírtam, hogy diplomám van) megkérdezték, hogy mit akarok ott. (pénzt, nyilván) Majd közölték, hogy tulajdonképpen nem igazán van szükségük emberre. Pedig 3 havonta hirdetnek az ilyenek.

Én pl bárhová jelentkezem vagy nincs válasz vagy pedig kötekednek, hogy miért nem a saját szakmámba jelentkezem . (mert nem vesznek fel b+ szakirányú égzettséggel)

De eddig 1 hely volt, ahol csak 1 dolgot kérdeztek: akarok dolgozni?

Ekkor lehet kezdeni.

2020. jan. 5. 10:41
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Valljuk, be hogy a munkaerőhiàny ellenére sincs nagyon munka mindenhol. Én borsodi vagyok, és nem teljesmunkaidős állást keresek, hanem csak alkalmit, de kb 0 a lehetőség. Laktam Derecenben, amit mindenki agyon dicsèr, de ott sem volt olyan sok lehetőség, sőt mi több nem is helyben dolgoztam akkor sem, hanem kiközvetítettek engem Hszoboszlóra. Én igazán kíváncsi lennék arra, hogy a Dunàntúlon milyen lehetőségek vannak, de sajnos ezt nem mostanában fogom megtudni.

Visszatérve: Itt Borsodban is maximum a gyárakban van meló, de az meg nem valami nagy álom. Nekem is van érettségim, szakmàm, két tanúsítványom, és most csinálom a második szakmámat, mégis mindenhol úgy kezelnek, mint valami 5 általánossal rendelkező romàt, másnak meg egy sima szakmàval biztos munkahelye van 10-15 éve.

2020. jan. 5. 11:13
 20/26 anonim ***** válasza:
78%
Szerencsétől is függ.Egy ideig sikertelenül kerestem munkát utána egymás után jöttek alehetőségek félévet voltam egy munkahelyen ahol rossz volt a kollektíva.Időközben új munkát kerestem és sikerült találnom jobbat és a felmondásom után a másik helyen azonnal elkezdtem dolgozni.
2020. jan. 5. 11:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!