Másnak jár a fizetett szabadság nekem nem, felháborító miért van ez, te mit tennél és mondanál?
Egy tetőfedő családi vállalkozásnál dolgozok segédmunkásként, bejelentett minimálbéren, napi 8 órában.
Igazából napi 9-10 órát dolgozunk.
Kezdetben ez a vállalkozás kifogyott a segédmunkásokból, Rossz hírben ált, nem akarnak fizetni stb. cserélődtek az emberek.
Én cirka 1,8 éve kerültem be a cégbe, akkor szépen beszéltek velem. Kezdetben minimális munkám volt, léc feladás stb. Aztán folyamatosan egyre nehezebb dolgokat bíztak rám. Már a köteg cserepeket hordtam fent a tetőn a léc szerkezeten, ami nem volt könnyű. Most meg vállpa bevágás és felrakás, néha cserepelek is, meg a lecelést is én végzem.
---------------
Tavaly októbertől bővült a csapat és az egyik súhanc nagyon benyalta magát, 4 hónapja van itt és már 10 alakalommal nem jött dolgozni. És ki fizette a főnök, én magam láttam.
Bezzeg mikor én nem tudtam menni, akkor egy forintot nem fizetett ki nekem. Arra a napomra 0Ft-ott.
Mikor szóvá tettem a szabadságot amikor még egyedül voltam akkor azt mondta, örüljek, hogy be vagyok jelentve.
Totál hülyének néz.
Tervezem, hogy felmondok de előtte ezt szóvá akarom tenni neki.
Ez a gyerek semmit nem csinál, csak a telefonját nyomkodja és szórakoztatja a őt. De ő a legjobb munkás.
Felháborítónak érzem ezt.
Köszönöm előre is a válaszokat. Buék nektek!
Te magad is leírtad a választ: a másik gyerek csókosa a főnöknek, te nem vagy az. Üdv a 21. századi Magyarországon! Minden szinten ez megy.
Aktuális lett a kommunizmus idején emlegetett vicc, amikor a komcsi jelképeket (sarló és kalapács) felváltja a fagyi és a galamb: aki nem nyal az repül! Na most 2020-ban ez már a valóság, nem a vicc.
Hát ha te végzed a lécelést is, akkor egyértelmű: lécelj le! :)
Ács ismerősöm panaszkodik, hogy külföldről jött haza dolgozni egy brigádba, hárman vannak ácsok, de a két kisgyerek csak a facén lóg naphosszat, helyettük is ő dolgozott. Megunta, otthagyta. Most sok munka van, lehet keresni normális munkaadót.
8# most ez a nyalis gyerek itt fogja hagyni felmerült egy ilyen dolog. A többiek még nem tudják. A gyerek meg aláírt 1 évet, ha nem marad akkor vissza kell fizetni a támogatást.
🤣🤣🤣🤣
Asrác valószínűleg ismerős, ezért kivételeznek vele.
De amúgy a cseréphordás nem a segédmunkás feladata? Ha pedig meghaladja az órád azt ami a szerződésven le van írva, akkor arra legalább feketén a kezedbe illene nyomni egy kis extrát.
Feketén biztos találsz több pénzért segédmunkát, napi bérért. Ha bejelentetten akarod szerintem akkor is válts. Táppénz közben munkakeresés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!