Ha betanított állásra jelentkeznék diplomával miért baj a diploma, ha úgyis fix bér van?
Gyakran hallani a (tév) hitet hogy 8 általánost igénylő állásokra azért nem vesznek fel diplomást mert a) túlképzett b) sokat kéne neki fizetni.
Na de vajon ezek a hülyeségek honnan erednek? Van egy állás van rá egy adott fix bér.
Innentől fogva mindegy hogy én 8 elemivel vagy akadémiai nagydoktorival jelentkeznék, akkor is csak az adott bért kapnám és egy forinttal se többet.
MIért mondják: azért nem vesznek fel mert diplomásként neked sokat kéne fizetni!
Na de a bér adott és nem adnak se többet se kevesebbet még akkor se ha akadémiai nagydoktor vagyok!
miert pontoztok le?
Diplomaskent mondom hogy igenis tele van a vilag ostoba diplomassal!
Kerdezo milyen iranyu a vegzettseged?
Ezzel én is szembesültem.
Ami választ kaptam, hogy túlképzett vagyok. Amúgy szerintem egy ambícióval teli diplomást nehezebb elirányítani, plusz gondolják, hogy úgy sem ott akarod leélni az életedet. Bár amit láttam gyárban (igaz összesen 1 hónapot dolgoztam), hogy napi szinten jönnek mennek az emberek. Két fél van, aki ott fog megöregedni, a többség pedig nem bír pár hetet sem, vagy max pár évig húzzák.
Jobb ötletem nincs. Egyébként én a kollégák részéről rommá voltam oltva annaidején, hogy na ennyit ér a diplomád, és győzködtek, hogy csináljak meg egy szakmunkásképzőt majd azzal jobb lesz, szóval nem volt valami arany fogadtatásom..
Tapasztalatnak nem volt rossz, de eléggé megoszlott a munkahelyi légkör a kollégákat elnézve, szóval nem mennék vissza sosem, szerencsére már nem vagyok pályakezdő, így nem is szorulok rá.
Másik kérdésednél is leírtam. Leginkább azért lehet gáz egy munkáltatónak ez, mert felmerül, hogy mégis mi akkora nagy gond veled, hogy több diplomával csak betanított munkára vagy használható.
Na meg senkinek sem kötelező linkedin és facebook profilt fenntartani, vagy azon feltüntetni az iskolai végzettséget, ha már mindenáron hazudozni akarsz.
"Na meg senkinek sem kötelező linkedin és facebook profilt fenntartani, „
Öngól lenne ha nem ezt tenném mert akkor még az esélyt se adnám meg magamnak hogy valaha jobbat találok az ilyen trágyadomb kategóriás helyeknél.
Meg aztán nem mindegy a cégnek én milyen ember vagyok???
Bammeg egy beszélő szerszámnak tartanak a munkakörömnél fogva. Úgy jönnek mennek a csókák mint egy pályaudvaron. Nem tök mindegy ki vagyok és milyen vagyok amíg a munkám ellátom?
Főleg úgy hogy vannak itt olyanok akik már reggel részegen jönnek be. Ezekhez képest én egy álom munkaerő vagyok.
Foglalkozzon azzal hogy a fél gárda alkesz drogos tolvaj sittes múlttal stb. Foglalkozzanak inkább azzal.
"ha már mindenáron hazudozni akarsz."
Hol és mikor hazudtam a munkáltatómnak a végzettségem illetően áruld már el! Hol és mikor? Ő megkérdezte van-e érettségim. Erre a válaszom van.
Nem kérdezte ezen felül még mi van. Ő ne kérdezte én nem mondtam.
Ebben hol a hazugság?
"Ha segíteni akartál, mert te pl tudsz angolul, akkor 5-en álltak neked, hogy nincs igazad, mert a képre nem az van írva, hogy:szeletelt, hanem sliced."
Szétröhögtem magam:D:D:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!