Miért van az hogy minél szegényebb valaki annál drágább telefont vesz?
Szerintem nagyon sokat számít az, hogy milyen társaságba jár az ember. Ahol ez mindennapos téma, ott biztosan ciki kitűnni a szakadtfónnal, de nekem őszintén szólva hiába mondod, hogy ájfón 4, vagy 24, az ég világon nem tudom miben különbözik a kettő és hol járunk most a számozással. :)
Vezető vagyok. A céges telefonom egy 40 ezres okostelefon. Mindent tud, ami a munkámhoz kell. Négy év után cseréltem, mert az előzőben tönkrement a mikrofon és nem tudtam vele telefonálni. A sajátom is csupán egy 100 ezer alatti készülék, mert szerettem volna, ha lehetőleg sok évig kiszolgál, ami ugye nincs egyenes arányban az árral, de inkább egy új középkategóriásra tettem a voksom, mint egy kifutó, de olcsóra. Az előző tényleg majdnem 10 évet bírt velem. Fogalmam sincs, hogy pl. a cégnél, vagy a baráti társaságunkban kinek milyen telefonja van. Ha valaki nagy hangon kijelenti, hogy megvette az ájfon csillárdot, akkor örülök az örömének és nagyjából ennyi. Nem az én dolgom miből gyűjtötte össze, vagy honnan telt rá. Én pénzkidobásnak tartom, mást meg ez éltet. Ez egyéni értékrend kérdése és nincs vele baj. Megjegyzem valóban azóta érdekelnek egyre kevésbé az anyagi dolgok, amióta én is megtehetném, hogy bármikor vegyek 300 ezerért egy telefont. Addig álom volt, amit sosem érhetek el. Mostmár elérhetném, így nem is érdekes, így teljesen más az álom, amit még mindig nem érhetek el. :)
:D Nálunk is ez megy.
Kolléganőm boldogan újságolta, hogy 600e-ért vettek Macbookot... de kb azon a szinten vannak, hogy egy hálózati nyomtatót nem tud beállítani, pedig kb 1000% lett megmutatva neki az elmúlt 2 éve alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!