Főnökként mit tennél, ha a csoportvezető bántalmazza és megalázza a beosztottját?
Nekem nagy cégnél felsővezetőként volt egy ilyen stílusú középvezetőm. Bevontam egy projektbe, amit velem kellett megterveznie, majd végrehajtania. Ha igaz volt, ha nem, azt mondtam neki, hogy a feladat megköveteli, hogy kb. egy hónapig nem a saját irodájában kell lennie, hanem az enyémben kap egy íróasztalt. Továbbá tájékoztattam, hogy a beosztottakhoz nem rohangálunk át. Ha kell tőlük valami, vagy feladatot kell kiadni számukra, akkor át kell hívni, és az átmenetileg közös irodában kell intézkednie a dologról. Így egy hónapig az én jelenlétemben történtek az interakciók középvezető, és beosztott között. Soha, még csak fel sem kellett emelnem a hangom. A középvezetőnek a végére leesett, hogy az egésznek egy jelentős része a nevelő szándék volt részemről. Ez miatt akár meg is haragudhatott volna, de nem tette, mert a módszer lényege az volt, hogy a beosztottak mindezt tulajdonképpen nem vették észre, és ez számára egy igencsak kedvező dolog volt. Azóta megváltozott a viselkedése, rájött, hogy neki is, a beosztottaknak is, és nekem is jobb, ha normális, kiegyensúlyozott viszony van az egyes szinteken dolgozó emberek között.
Később egy kis sörözgetés közben meg is jegyezte, hogy csak a vége felé kedte sejteni, valójában mire is ment ki a játék. Meg hogy eléggé dörzsölt egy fazon vagyok.
4 es ez nagyon nagyon jó!
elmondod milyen cég?
nekünk aprókat kamuzó öszintétlen van kisfőnökből :(
De a kérdésre válaszolva
Megaláznám a kicsik előtt és aztán rúgnám ki vagy fokoznám le ha értékes a munkája
4 vagyok.
A cég nevét nem árulhatom el,csupán azt,hogy egy igen nagy, személyszállítással foglalkozó cég. Egyébként nekem az a véleményem, hogy a drasztikus módszereknél általában jobbak a kifinomult, rafinált módszerek, amelyeknek az alapelve egy win-win szituáció elérése kell, hogy legyen. Sőt, jelen esetben egy win-win-win kimenetel valósult meg. Meggyőződésem, hogy a jól megválasztott módszerrel minden ember befolyásolható a jó irányba.
9!
Ne várd el tőlük, hogy ilyenek legyenek, mert maguktól nem tudnak. Terelni kell őket a jó irányba, de ehhez nyilván kell egy megfelelő, és jól kvalifikált felsővezető.Utóbbinak a kvalitásait, szerintem kb felerészben határozza meg a szakmai tudása, és felerészben az emberismerete,a konfliktuskezelő képessége. Soha nem voltam a nyílt konfliktus híve, sem a megalázásé, pedig utóbbit kifejezetten a tulajdonos kérésére kellet volna megtennem. De nyilván a legnagyobb főnök a tulajdonos. Viszont én időt kértem, és megmutattam, hogyan kell csinálni.Ezen a tulaj is elgondolkodott. Mindazonáltal én a cég vezetését nem munkaviszonyban, hanem megbízásoban látom el, aminek a jellegzetessége az, hogy a tulajdonos bármikor, azonnali hatállyal, indok nélkül visszahívhat a tisztségemből.
Bár elmondása szerint hülye lenne ha megtenné. Én egyáltalán nem féltem az állásom, és addig másnak sem kell, amíg én ott vagyok. Utóbbi pedig csak évtizedek kérdése...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!