Miért veszik természetesnek, hogy ünnepnapokon a gyerektelen dolgozzon?
Minden ünnepnap a gyerektelennek kell dolgoznia. Hétvégente is inkább azt írják be műszakba. A gyerektelen nem vehet ki szabadságot akármilyen indokkal, alkalmazkodni kell a gyerekes munkatársakhoz. Ha nekik jó, akkor mehet csak. Első a gyerekes.
A barátom idén váltott munkahelyet. Nem egy állásinterjún mondták meg hogy a gyerekesek helyett is dolgoznia kell. Pl a többieknek gyerekük van, ők később mennek be dolgozni reggel, mert szeretik elkísérni az oviba/suliba a kicsit és az anyukát. Hamarabb is mennek el, mert mennek értük. Az új munkatárs meg maradjon bent helyettük 2-3 órával tovább, mert a munkát be kell fejezni. Persze nem keresne többet, mint a lógósok.
Vagy ha nem is kellene bent maradni, többet kellene dolgozni, mint nekik.
Anyám munkahelyén is ez megy. Minden hétvégén neki kell bemennie, mert már felnőttek a gyerekei. Túlúrázik, a fiatalok meg lazulnak.
Régebben nem kezelték ennyire különlegesen azt akinek gyereke van. Ugyanúgy dolgoznia kellett, nem kapott más bánásmódot.
Én mondjuk inkább elmegyek táppénzre, de tuti nem megyek be más helyett dolgozni ünnepekkor. Nem érdekel a gyerekük. Nekem is van családom attól, hogy gyerekem nincs.
"Majd megérted, ha lesz gyereked"
Nagyon lassan mondom, hogy mindenki megértse:
NEM
MINDENKI
AKAR
GYEREKET
Tehát az ilyen "tegyél szívességet másnak, és majd más is tesz neked, ha bekövetkezik az életedben az, ami nem fog" nem túl jó üzlet.
Jó neked, én még azóta is ilyen munkahelyeket fogok ki 😂 volt a kérdés kiírása óta irodai melóm is, de ilyen téren még sz4rabb volt mint egy gyár, vagy egy portás meló.
Már gondoltam arra, hogy azt hazudom hogy a páromnak van kisgyereke és azt segítek nevelni. Na de biztosan bekérnének arról is valami papírt. Maradok a gyakori munkahely váltásoknál, táppénznél. Sosem fogok normális helyet találni.
Mindenhol variálnak a beosztással az anyakocák. Utolsó percben persze. A legutóbbi munkahelyemen pl egy hónapban 6-7x hívtak volna be utolsó perces vészhelyzetek miatt, x koca kölyke beteg lett meg mi egyebek.
Együttérzés.
Nálunk a 15 éves szőrös f.szu bömbit is kíséri anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!