Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért veszik természetesnek,...

Miért veszik természetesnek, hogy ünnepnapokon a gyerektelen dolgozzon?

Figyelt kérdés

Minden ünnepnap a gyerektelennek kell dolgoznia. Hétvégente is inkább azt írják be műszakba. A gyerektelen nem vehet ki szabadságot akármilyen indokkal, alkalmazkodni kell a gyerekes munkatársakhoz. Ha nekik jó, akkor mehet csak. Első a gyerekes.

A barátom idén váltott munkahelyet. Nem egy állásinterjún mondták meg hogy a gyerekesek helyett is dolgoznia kell. Pl a többieknek gyerekük van, ők később mennek be dolgozni reggel, mert szeretik elkísérni az oviba/suliba a kicsit és az anyukát. Hamarabb is mennek el, mert mennek értük. Az új munkatárs meg maradjon bent helyettük 2-3 órával tovább, mert a munkát be kell fejezni. Persze nem keresne többet, mint a lógósok.

Vagy ha nem is kellene bent maradni, többet kellene dolgozni, mint nekik.

Anyám munkahelyén is ez megy. Minden hétvégén neki kell bemennie, mert már felnőttek a gyerekei. Túlúrázik, a fiatalok meg lazulnak.

Régebben nem kezelték ennyire különlegesen azt akinek gyereke van. Ugyanúgy dolgoznia kellett, nem kapott más bánásmódot.

Én mondjuk inkább elmegyek táppénzre, de tuti nem megyek be más helyett dolgozni ünnepekkor. Nem érdekel a gyerekük. Nekem is van családom attól, hogy gyerekem nincs.

2019. dec. 11. 11:04
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
90%

"Majd megérted, ha lesz gyereked"

Nagyon lassan mondom, hogy mindenki megértse:

NEM

MINDENKI

AKAR

GYEREKET

Tehát az ilyen "tegyél szívességet másnak, és majd más is tesz neked, ha bekövetkezik az életedben az, ami nem fog" nem túl jó üzlet.

2019. dec. 28. 18:07
 12/18 anonim ***** válasza:
77%
Mert ebben az országban most az a lényeg hogy boldog-boldogtalan szaprodojon mint a nyúl, ezt üvölti mindenhol a politika. Emellett mert "Gizikének van gyereke, nehogy már nekem ne legyen" és "háhá ha szülők Jocinak akkor a pocaklakó miatt nem hagy el" és "muszály hogy legyen anyumnak unokája". Szóval kb. kinézik aki nem akar gyereket, persze egy alja munkahelyen jellemző ez. Az én munkahelyemen, senki nem szól be nekem melegként hogy mikor lesz gyerekem, meg ez totál magánügy. Sosem érzek ebből szerencsére hátrányt, de tudom hogy sajnos ez nem általános. Szóval, már nekem is herótóm van attól, hogy nekem kell "áldozatot" hoznom más ember egyéni döntése miatt, mi szerint élve a legősztönösebb dolognak szaporodik és pottyanja ki magából a kölköket.
2022. nov. 24. 20:03
 13/18 anonim ***** válasza:
77%
12-es vagyok. Van 3 unokahúgom és 2 unokaöcsém, akiket imádok. Viszont gyereket, melegként nem szeretnék. Egy gyerek nem annyi hogy CSOK, Babavárót kapok érte.
2022. nov. 24. 20:05
 14/18 A kérdező kommentje:

Jó neked, én még azóta is ilyen munkahelyeket fogok ki 😂 volt a kérdés kiírása óta irodai melóm is, de ilyen téren még sz4rabb volt mint egy gyár, vagy egy portás meló.

Már gondoltam arra, hogy azt hazudom hogy a páromnak van kisgyereke és azt segítek nevelni. Na de biztosan bekérnének arról is valami papírt. Maradok a gyakori munkahely váltásoknál, táppénznél. Sosem fogok normális helyet találni.

Mindenhol variálnak a beosztással az anyakocák. Utolsó percben persze. A legutóbbi munkahelyemen pl egy hónapban 6-7x hívtak volna be utolsó perces vészhelyzetek miatt, x koca kölyke beteg lett meg mi egyebek.

2022. nov. 24. 20:23
 15/18 anonim ***** válasza:
77%
Igen, ismerem ezt. Ez azért teljesen vérszívás. Nem érzem azt, hogy csak azért mert ahogy kérdező,te hívod "anyakocának" éppen csínáltak újabb pulyát nekem kell "áldozatot" hozni, aki élve egyéni, szuverén döntési jogomhoz, nem akarok gyereket melegként, párkapcsolat nélkül. Arról nem is beszélve hogy rólunk mindenféle adót legombolnak, x gyerek után meg adót sem kell fizetni. Kvázi én tartom el őket többek közt.
2022. nov. 24. 20:54
 16/18 anonim ***** válasza:
55%
Arról nem kérhetnek papírt, hogy a párodnak van gyereke...
2022. nov. 24. 22:45
 17/18 anonim ***** válasza:
72%

Együttérzés.

Nálunk a 15 éves szőrös f.szu bömbit is kíséri anyuka

2022. dec. 26. 22:01
 18/18 anonim ***** válasza:
55%
Nincs gyerekem, nem dolgozok hetvegen es a gyerekes dolgozok is dolgoznak hetvegente, ünnepnapokon ha ugy adja ki a beosztäs. Az egyetlen amiben elönyt elveznek, hogy suliszünetben kell a szabadsägukat kiadni...
ápr. 22. 08:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!