Csak én tartom hülyeségnek álláskereséskor azt, hogy motivációs levelet várnak bizonyos munkáltatók?
Egyszer elolvastam egy takarítói álláshirdetést. Kiemelték a végén a motivációs levél fontosságát.
Sőt, még árufeltöltőinél. Mégis mit várnak, mit írjanak? Szeretek takarítani, mert fontos a tisztaság, vagy mi?
Imádom megtölteni a polcokat, hogy a vásárlók boldogabbak legyek?
Röhej
Én mindig értelmetlennek tartottam. Az emberek nagy része úgyse azt fogják odaírni amit gondolnak, hanem azt amitől szerintünk megkapják az állást.
Én motivációs levelembe alapból annyit tudtam volna írni anno ami igaz, hogy motivál a jó fizetés. Csak hát persze erre a kutya sem kíváncsi, úgyhogy maradt a jó kis halandzsázás arról, hogy mennyire csodálatos az adott munkakör és mennyire szeretném csinálni egy nem létező indok miatt és mennyire szeretnék az adott területen tovább fejlődni náluk, blablabla.
En is hulyesegnek tartom. Mi motival? Fizetnem kell az alberletet es a szamlakat, amig nem lesz belolem milliomos.
Es en is belefutottam mar olyanba, hogy takarito allasnal megkerdeztek, hogy hol latod magad 5 ev mulva? Most erre tenyleg oszinten kellene valaszolnom???
Van értelme.
Ki kell szűrni azokat, akik képtelen normálisan megfogalmazni 5-6 mondatot, illetve azokat is, akiknek nincsenek önálló gondolatai, csak letöltöttek egy sablont.
Komolyabb pozíciókban pedig tényleg van értelme, két hasonló önéletrajz esetén dönthet ez, hogy kit hívnak be személyes interjúra.
Egyébként jó esetben tényleg van valami motivációd, hogy miért pont ehhez a céghez adtad be a jelentkezésed, és nem egy másikhoz.
Vagy te végigspammelsz minden céget az önéletrajzoddal? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!