Sok táppénz, lehet baj belőle?
Sziasztok
Sajna 3. hete vagyok beteg, sajnos nem hogy dolgozni, de járni sem bírok.
A 3-an vagyunk váltásban a helyen ahol dolgozom, nem vagyok lógós, dolgozom mindíg teljes szívemből!
Félnem kéne szerintetek hogy felmondanak nekem?
Rettegek ettől, első munkahelyem! 23 vagyok.
másfél éve
Ez általánosan igaz a munakhelyekre, hogy kidobjuk az embert ha önhibáján kívül beteg lesz?
Az orvos felajánlotta hogy be is feküdhetek, ha nemtudom megoldani a táppénzt..
3: A két eset teljesen más. Az általad írt példában a szobafestő és közted "megbízó és vállalkozó"-viszony van, nem pedig "főnök és beosztott". Értsd: Te nem állsz a szobafestő fölött, nem kötöttél vele szerződést meg ilyenek. Símán megteheted, hogy ha megbetegszik, keresel mást, és ezt ő is megérti.
De a kérdésben szereplőhöz hasonló esetben igenis parasztság felmondani valakinek azért, mert 1 hétnél tovább beteg. Pár hét hiányzás esetén meg lehet odlani a helyettesítést, ha mást nem, kölcsönözhetnek munkaerőt közvetítőtől. Ha több hónapos betegeskedésnek néz elébe, akkor már érthető a dolog, de elbocsátani akkor is csak a táppénz után tudják.
Határozatlan idejű szerződésem van.
Igazából 2 fős a munka, de 3-an vagyunk rá.
Legalább 1 hónap a "kiképzési idő", én anno 2 hét alatt "elvégeztem".
A 3 ember közül pedig ketten vagyunk csak, akiknek határozatlan idejű szerződésük van, meg persze mi ketten vagyunk akik rendesen dolgoznak.
A 3. személy, hát ő sokszor lébecol...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!