Munkáltató követelheti az orvosi részletes papírokat a betegségemről (táppénz) vagy nincs joga köze máshoz mint a háziorvosi tp-s igazoláshoz?
Ha én 4 hetet voltam távol betegség miatt, akkor a munkáltató követelhet-e részletes orvosi papírokat kórházi zárójelentést stb arról hogy voltaképp mi is volt a bajom?
Vagy nincs joga köze többhöz mint a sima háziorvosi igazoláshoz? Amiből ugye a betegség maga nem derül ki.
A konkrét betegségem annak oka természete lefolyása nem szigorúan vett személyes adat amihez senkinek semmi köze?
Nyilván ha tartós akár végleges munkaalkalmatlanságot jelentene a betegség az más lenne (pl asztma egy poros helyne dolgoozó esetében) de nem erről van szó.
Időlegesen egy műtét és a lábadozás miatt 1 hónapot távol voltam és nem kívánom a főnökömnek kifejteni hogy milyen prosztata és húgyúti mútétem volt. Mert semmi közeb hozzá.
De ő papírokat követel. Mást meg nem kapott és nem is fog mint a háziorvosit.
De követelhet-e többet?
Kérdezz meg egy munkaügyest erről van egy munkaüggyel foglalkozó jogászt (vannak a neten is ingyenesek is).
Szerintem csakis arra kérdezhet rá, ami a munkaköröddel szorosan összefügg, másra nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!