Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi motiválja a kortárs egyetem...

Mi motiválja a kortárs egyetemistákat arra, hogy ilyen fiatalon dolgozzanak, egyetem mellett?

Figyelt kérdés
Otthon lakás mellett...

2019. nov. 25. 08:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
32%

1. Szakmai tapasztalat.

2. Saját, szülőktől független pénz.

3. Tandíj.

4. Lakásra gyűjt.

5. Támogatja a szüleit.

... stb.

Szerinted mikor kellene elkezdeni dolgozni?

2019. nov. 25. 12:40
 12/15 anonim ***** válasza:
27%

Nem hiszed el, de pont ezt a kérdést akartam feltenni én is.

25 éves vagyok, Msc-re járok, jelenleg nem dolgozom. 2013 óta vagyok egyetemista.

Elég sokat változott a világ ebből a szempontból 2013 óta. Kb. 80-an kezdtük a Bsc-t, ebből ha 3-an(!) dolgoztak, akkor sokat mondok. És más szakokon is ilyen arányokat tapasztaltam, még olyan szakokon sem dolgozott szinte senki, amelyeknél (nem túlzok) heti 1 napot kellett bejárni még szorgalmi időszakban is. Talán csúnya dolog, de az az igazság, de anno 6-7 évvel ezelőtt úgy éreztem, hogy csak a mélyszegénységben élők dolgoznak egyetem mellett.

Manapság pedig az egyetemisták bőven több mint a fele (de inkább 80 százaléka) dolgozik. Még a 18 évesek is. 18-20 éves ismerőseim átlagosan kb. 40-50 fős szakokra járnak, és elmondásuk alapján ebből a 40-50 emberből legalább 30-40 dolgozik, mindegyik szakon.

Most a szegénység terjedt el ennyire tömegesen 2019-re? Vagy pedig a rendszerváltás után 30 évvel ide is elért a nyugati kapitalista pénzhajhász munkamorál?

2019. nov. 25. 17:08
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
2006-ban kezdtem főiskola mellett dolgozni, nappali tagozat, állami finanszírozás, szüleimmel éltem, nem mélyszegénység. A szüleim is úgy gondolták, hogy elég a suli után elkezdenem dolgozni. Arra nem gondoltak, hogy jön egy gazdasági válság, mire megkaptam a diplomát, sokat vitatkoztak velem azért, amiért elkezdtem dolgozni, ezzel persze állandó felszültséget teremtettek otthon, ami még jobban motivált arra, hogy dolgozzak és legyen pénzem idővel elköltözni tőlük, hogy úgy élhessek, ahogy én jónak látom. 2010-ben diplomáztam, megcsúsztam, részben a stressz miatt, részben a suli rosszul tervezett gyakorlati óráinak és vizsgáinak létszámkorlátja miatt. Viszont a munka előnyömre vált, könnyebben kezeltem a válság időszakát, mint azok, akik akkor csöppentek bele, és előny volt később, hogy már suli mellett is dolgoztam, ezt a munkáltatók pozitívan értékelték, illetve olyan tapasztalatokat szereztem, amik miatt nem tudnak átvágni, ha bele is megyek egy kevésbé előnyös helyzetbe, már előre megvan a stratégiám, hogyan lépjek tovább onnan, és tudok segíteni másoknak.
2019. nov. 25. 17:19
 14/15 anonim ***** válasza:
25%

12-es az a normális,én 19 éves korom óta dolgozok, 22 évesen már szakmai munkát végeztem már most 32 évesen van 10 év szakmai tapasztalatom,meg 13 év munkatapasztalat.

Pénzhajhászás lehet de a munkáltató csak pislog amikor olvassa a CV-nket,hogy maga milyen dolgozott,legnagyobb multiknál.

Diploma nem is érdekes.

Aki meg 23 évesen se tolja a s_ggét dolgozni az majd nézhet és jöhet ide nyafogni,hogy jajjjj nem kapok állást diplomával,jaj hogyan szerezzek tapasztalatot ha nem vesznek fel.

Mert ez lesz a böjtje.

2019. nov. 25. 17:39
 15/15 anonim ***** válasza:
91%

Legtöbbünknek muszáj. Ezen mit nem lehet érteni, miért kell kiborulni?

Másik rész meg gondolom azért, mert nem ártana ném iszakmai tapasztalat is, előnyökkel indul, miután végez (vagy már eleve nem kell bjlódnia a munkahely kereséssel).

De inkább a kettő kombinálva.

Én jól döntöttem, hogy elkezdtem dolgozni.

Nem kötelező dolgozni. Bánom is én, honnan van X pénze, ő döntése, és neki jó így.

2019. nov. 25. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!