Szerintetek a főnöknek a felmondást a dolgozóval milyen stílusban illendő közölnie?
Akár próbaidő alatt, akár szerződés lejártával. Velem közölték már hivatalosan, és barátságosan is, biztatva, hogy úgyis találok majd valamit. Talán utóbbi esik jobban, de csak ha nem képmutatás. Persze nyilván attól is függ, hogy mi miatt küldik el az embert. Létszámleépítéskor hihető, ha bíztatnak.
Legutóbb egy hotel étterméből, ahova mosogatónak mentem, küldtek el a próbaidő végén, illetve már egy héttel előtte sejtették. A menedszer odahívott, mondván, hogy nem biztos, hogy maradni fogok, mert vannak hibák a munkámban. És az új mosogató, akit most vettek fel, sokkal jobban csinálja, és nem kell annyiszor szólni neki. Még egy hetet adnak bizonyítani, ha addig sem válok be, mennem kell. (És nyilván jönnöm kellett, éreztem, hogy már el van dőlve, csak már be voltam osztva következő hétre. Utána láttam, hogy a rákövetkező hétre már nem vagyok.) De ezt elég nyers, barátságtalan stílusban. Ennél szerintem tapintatosabban kell ezt csinálni. Még ha nem is édesgeti körbe, meg mondja, hogy sajnálja, de akkor legyen normál, hivatalos stílus, esetleg kívánjon neki sok sikert. De ennyire direktben kiemelni a negatívumokat, és az illető alkalmatlanságát elég modortalan dolog.
Szerintetek mi a megfelelő stílus?
2: Semmi esélyt nem adtak, el volt már dőlve, hogy el leszek küldve, csak köntörfalaztak. Mert már megvolt a jövő heti beosztás. De utána amúgy rájöttem, hogy azon a helyen havonta cserélgetik az embereket. Na de nem erről szól a topik.
Annyira nem vagyok gyenge idegzetű. Balhéztam már össze főnökkel, ami végül elbocsátáshoz vezetett. Ott nyilván nem vártam el barátságos stílust.
Nekik is kellemetlen volt ezt közölni.
Azert probàltàk ugy elöadni mintha lenne eselyed maradni.
Szoval enyhebben adtàk elö Lehet felmondunk neked, a sima 2 het mulva mar nem kell jönni -helyett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!