Munkahelyi zaklatásnak minősül?
Mit tehetnék?
18 éves diák pénztáros/árufeltöltő vagyok egy bevásárlóközpontban.
Az utóbbi időben az egyik férfi vásárló több személyeskedő megjegyzést tett, amiket próbáltam eddig nem felvenni.
Megjelent csokival a kezében amit nekem akart adni,egyből visszautasítottam és megmondtam hogy hagyjon békén. Legutóbbi "látogatása" során míg a pakoltam a polcoknál elkezdett követni, és felvázolta hogy meg szeretne ismerni, elhívott a városba egy találkozóra. Ismét visszautasítottam majd utánam kiabálta hogy nem hagyja annyiban, és legközelebb igent mondok.
Főnökeim tudnak az esetről, de az a helyzet hogy félek. Nem beszélve a megalázó érzésről amit érzek.
Mit tehetnék?
Legközelebb ha odajön hozzád, hívod a biztonsági őröket. Gondolom van hozzájuk hívód vagy ismered a számukat.
Egyébként nem munkahelyi zaklatás, mert ő nem dolgozik ott.
#4: de, ez már zaklatás. Nyilvánvalóan közölte a sértett a visszautasítást, ennek ellenére ő továbbra is személyes jellegű kontextusban háborgatja. (Nyilván ha mondjuk valamelyik termék felől érdeklődne, azt mint ügyfél tenné.)
Ha legközelebb ismét próbálkozik, meg kell neki mondani, hogy értesíti a rendőrséget. Továbbá megfontolandó értesíteni a biztonsági szolgálat főnökét, hogy az alkalmazottak teret hagynak egy zaklatásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!