HUMÁN SZTRÁDA ─ mint munkahelyről mi a véleményetek?
Mit hallottatok vagy tapasztaltatok?
Milyen ott a munkahelyi légkör?
Milyenek a kollégák?
Milyenek a vezetők?
Fiatal pályakezdőnek ─ első munkahelynek ─ ajánlanátok vagy inkább előtte érdemes egyszerűbb munkahelyen tapasztalatot szerezni?
(Minden véleményt/választ ─ előre is ─ nagyon szépen köszönök!)
Én a kliensük voltam kb 10-12 éve, amikor még nagyon beteg voltam nagyon rossz helyzetben. Egy szocmunkásukkal beszélgettem heti rendszerességgel a mekiben, de semmit nem segített. Csak azt láttam, kényelmesen elüldögél. Arra volt jó, h önállóságra nevelt, és magamnak találtam munkát, albérletet. Ő vele nem tudtam volna egyről a kettőre jutni, elbeszélgettünk, elsztorizgattunk, de segítői szándékot nem éreztem, csak teljen a munkaideje.
Tudom, h ez nem releváns és nem is friss tapasztalat, de én rám akkor borzasztó rossz benyomást tettek, teljesen szakmaiatlan volt.
Nagyon szépen köszönöm a válaszod!
Már azt hittem sosem reagálnak a kérdéseimre,
pedig engem nagyon érdekelne az a világ.
Mi történik azokon a beszélgetéseken?
Miről beszélgetnek?
Alkalmanként mennyi ideig tart egy ilyen beszélgetés?
Kérdésekre kell válaszolni vagy kötetlen a beszélgetés?
Hogy lesz valakiből kliens?
Meddig tart a kapcsolat a kliens és a segítőszolgálat között?
Hogyan szűnik meg a kapcsolat?
A beszélgetéseknek nem a személyes jellegű tartalma iránt érdeklődöm, hanem csak általánosságban, amit úgy ellehet mondani, hogy személyes jellegű információt nem tartalmaz.
Szívesen olvasnám a részletekbe menő véleményed is, ha nem veszed tolakodásnak, ha ezzel nem okozok kellemetlen érzéseket.
Tényleg csak annyira lennék kíváncsi, amit szívesen megosztanál és nem okoz megterhelést.
(Ha kellemetlen számodra ez a beszélgetés, akkor nyugodtan hagyd figyelmen kívül és ne válaszolj. Azt is megértem, ha elzárkóznál a további válaszadástól.)
Hát, nézd. Szerintem nagyjából mindent leírtam. :D
Nem emlékszem, pontosan hogy lettem a kliensük, valami ajánlás volt a dologban, kórházból kijövet.
Nem volt semmi program, koncepció, csak amit írtam, hetente beszélgettem az egyik szocmunkásukkal egy mekiben egy órát. Ígérgetett fűt-fát, hogy majd ebben segít, ennek is utána jár, de végül "sosem volt ideje semmire". Néha megmutatta a Google legelső találatait, de még ő se nézte meg (munka, lakhatás stb.). Amúgy kellemesen elbeszélgettünk, hogy vagyok, mit csinálok stb.
Aztán megoldottam a lakhatást, és találtam munkát is (önállóan), egyre ritkábban találkoztam vele. És akkor lemondtam a következő beszélgetésünket. Meg az azt követőt. Aztán már semmit nem kellett lemondanom, mert ő sem jelentkezett.
De mondom, az enyém csak egy tapasztalat a sok közül, az is régről és kliens-oldalról. Fogalmam sincs, mennyit fejlődtek azóta, és az is lehet, hogy csak nem a jó emberüket fogtam ki. De az is igaz, hogy én máshol sem voltam jó kliens, később is, más alapítványoknál is kifogtam ezeket az ígérgetéseket, meg "majd utána járunk"-mantrákat. Ezeknek mindig az lett a vége, hogy meguntam a sok "majd"-ot, kézbe vettem a telefont, felhívtam 50 számot és küldtem 100 emailt a megfelelőnek gondolt helyekre, és megoldottam az életemet. Szóval, nincs harag, mert ha úgy vesszük, végső soron életre neveltek. :)
Nagyon szépen köszönöm a válaszaid!
Ha még később bármi eszedbe jutna, amit szívesen megosztanál Humán Sztrádás tapasztalataiddal kapcsolatban, azt is örömmel meghallgatnám.
Sokat segítettél, mivel "első kézből" tájékozódhattam azzal, hogy mint egykori kliensük mondtad el a tapasztalataidat és benyomásaidat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!