Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Aki min.1 évig munkanélküli...

Aki min.1 évig munkanélküli volt, annak, hogy sikerült újra munkát találnia?

Figyelt kérdés
Szerettem a korábbi munkahelyem és munkám, amely megszűnt tavaly, azóta nem találtam másikat. Egy darabig elvoltam itthon, háztartás, gyerek, alkalmi munkák, de mostanában már nagyon kevésnek érzem, hiányzik, hogy dolgozzam rendesen és emberek közé járjak.
2019. okt. 25. 09:14
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

8: a közigallason szoktam nézni, ott vannak fent a tanári állásokat is, a szakomban még nem láttam, nem egy hiány szak, meg 15 év alatt sok minden változott.

Van 1-2 dolog, ami érdekelne, tanfolyamra jelenleg önerőm nincs, mindkettő drága lenne, a munkaügyiben meg nincs most, legutóbb a kéz és lábápolóról mondta az ügyintéző, hogy talán az indul idén.

2019. okt. 25. 13:33
 12/14 A kérdező kommentje:
10-es igaz, vesztenivalóm nincs, ha beadom, max. nem reagálnak.
2019. okt. 25. 13:49
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van egy olyan ismerősöm, aki hasonlóan élt mint te. először született egy gyereket, majd rá egy évre még egy, így otthon maradt gyerekeket nevelni. Rá 4 évre újra született egy baba, így otthon maradt újabb 3 évre. Utána elvégzett munkaügyi központon keresztül különböző tanfolyamokat (eladó, pénzügyi ügyintéző, masszőr), majd mivel nem talált munkát egyéni vállalkozóként masszőr lett. Lévén, hogy egy kisvárosban lakik ahol szinte minden második utcában van egy fodrász-kozmetikus-masszőr szalon így nem sok ügyfele volt, talán heti egy. Talán a befektetése (masszőrágy, krémek, stb.) sem térültek meg. Őt felvették a Tescoba árufeltöltőnek azonnal (érdemes neked is megpróbálnod, mert mindig keresnek mindegyikbe), de nagyon megterhelő volt neki a pakolászás így elkezdett takarítói állások után nézni és egy hónapon belül egy kórházban kezdett takarítóként. Mindimálbért kapott ugyan, de legalább nem otthon ült és kesergett. Most fél év után valamivel több pénzért átment egy iskolába takarítani, illetve melette hétvégén néhány órában egy családi ház takarítását vállalta.

Szerintem a munkaügyis tanfolyamokkal csak akkor jártsz jól, ha fizetnek érte, egyébként csak időpazarlás. Jobban jársz, ha munka után nézel, hacsak nem a munkaügyis képzés után biztos, fix munkahelyet tud neked valaki biztosítani amit most a papír hiányában nem tud.

2019. okt. 25. 21:15
 14/14 A kérdező kommentje:
13-as itt legutóbb az Auchanba keretek árufeltöltőt, végül másfél nap alatt elutasítottak :(, a Tesco meg eddig kb 15-ből 0. Az ismerősöddel ellentétben rendelkezem munkatapasztalattal, lehet ezeknél az állásoknál ez hátrány.
2019. nov. 13. 09:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!