Állásinterjú végén megjegyezték, hogy a következő körről jó lenne ha nem késnék. Csak én érzem ezt lekezelőnek?
Mindeösszesen 5 percet késtem, majd porta hiányában mire megtaláltam az illetőt újabb 5 perc telt el. Eddig érkeztem interjúkra 10-15 perccel korábban, de sokszor várnom kellett akár 20-25 percet is, így igyekszem pontosan odaérni. A mai napon sem önszántamból késtem: elsőként nem találtam a cég bejáratát (több cég van egy irodaházban), így körbejártam az irodaházat és végül egy másik cég recepcióján kértem segítséget. Utána a liftet nem tudtam használni, mert ugyan nem volt kiírva tájékoztató, de kiderült, hogy csak az használhatja akinek van belépőkártyája, végül pedig az interjúztatót kerestem egy random irodába bekopogva ahol pár kör után előkerítették, majd rá vártam.
Végül az interjú végén megjegyezte a HR-es, hogyha túljutok a következő körre, akkor jó lenne ha nem késnék. Elmondtam neki, hogy nem önszántamból késtem, mire az volt a válasza, hogy a leendő vezetőm harapós és nem tolerálja a késést. Belegondolva milyen munkahely lehet egy ilyen, hisz reggel számtlan dugó, közekedési akadály előfordulhat ami mellett hiába indul el fél órával előbb az ember nem biztos, hogy odaér pontosan. Illetve szerintem egy interjú nem egyoldalú, hisz a jelentkező is dönthet úgy, hogy mégsem tetszik neki a vállalat, az állás.
Tíz percet még nőre sem várok, nemhogy egy leendő "irodai rabszolgára", aki nem ismeri be a saját hibáit és kizárólag kifogásokat keres és másokat okol mindenért.
Itt akkora arca és önérzete van minden droidnak, hogy eleve a leendő főnökük főnökének képzelik magukat, és legyenek meghatódva, hogy egyáltalán odament....
A 10 perc késés -neked- nem sok, pedig kulturált embereknél ez a legnagyobb udvariatlanság.
Amúgy kíváncsi lennék, hogy akkor is így fogadnád, ha pl. infarktussal feküdnél az utcán és volna még 5 perced, hogy életben maradj...
... de a mentő "10 percet késik"??!
22. Mint írtam, nem a saját hibámból késtem. Az épületnél ott voltam időben, sőőt. Arról nem én tehetek, hogy körbe kellett járnom és másoktól kellett segítséget kérnem, mert egy táblát vagy céglogót sem képesek elhelyezni. Nyilván ha valaki kétségbeesetten keres állást mert már a küszöböt rágja, akkor előtte odamegy és körülvizslatja a környéket, feltérképez minden hogy semmi sem állja útját. Mint írtam, szerinem is udvariatlanság a késés, de igyekeztem elnézést kérni. Azt még nem is említettem: ahogy levettem azért lesz második kör, mert a leendő vezető nem ért rá abban az időpontban (az interjúztató célzott rá, hogy a mai napot is lemondta, nehéz vele időpontot egyeztetnie), így a HR-essel kellett érdemtelen dolgokról beszélgetni, szakmai kérdéseimre a válasza: nem tudom. Tehát ő 10 percet vesztett a munkaidejéből én meg futottam egy felesleges kört, mert a vezető nem ért rá.
23. Azt ugye tudod, hogy az átlagbéreknek tapasztalatra leszűrve is utána lehet keresni? Egyébként a neten elérhető átlagbér (KSH, Bériránytű, stb) jó kiindulóalap lehet, de én elsősorban nem erre alapozok. Azt, hogy alacsony értem: elsősorban a volt fizetésemhez (ugyanolyan munkakörben a kollégáim fizetéséhez), illetve a (nyilván) korombeli volt egyetemi csoporttársaim, ismerőseim béréhez képest, akik azonos vagy nagyon hasonló munkakörben dolgoznak, azonos végzettsggel.
Mo-n tényleg az a szitu, hogy a munkavállaló hálás a főnöknek, hogy munkát ad, de ez nem jelenti azt, hogy ez a követendő példa.
A munkaviszony az egy kétoldalú dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!