Állásinterjú végén megjegyezték, hogy a következő körről jó lenne ha nem késnék. Csak én érzem ezt lekezelőnek?
Mindeösszesen 5 percet késtem, majd porta hiányában mire megtaláltam az illetőt újabb 5 perc telt el. Eddig érkeztem interjúkra 10-15 perccel korábban, de sokszor várnom kellett akár 20-25 percet is, így igyekszem pontosan odaérni. A mai napon sem önszántamból késtem: elsőként nem találtam a cég bejáratát (több cég van egy irodaházban), így körbejártam az irodaházat és végül egy másik cég recepcióján kértem segítséget. Utána a liftet nem tudtam használni, mert ugyan nem volt kiírva tájékoztató, de kiderült, hogy csak az használhatja akinek van belépőkártyája, végül pedig az interjúztatót kerestem egy random irodába bekopogva ahol pár kör után előkerítették, majd rá vártam.
Végül az interjú végén megjegyezte a HR-es, hogyha túljutok a következő körre, akkor jó lenne ha nem késnék. Elmondtam neki, hogy nem önszántamból késtem, mire az volt a válasza, hogy a leendő vezetőm harapós és nem tolerálja a késést. Belegondolva milyen munkahely lehet egy ilyen, hisz reggel számtlan dugó, közekedési akadály előfordulhat ami mellett hiába indul el fél órával előbb az ember nem biztos, hogy odaér pontosan. Illetve szerintem egy interjú nem egyoldalú, hisz a jelentkező is dönthet úgy, hogy mégsem tetszik neki a vállalat, az állás.
Nyilván nem illik késni, ezzel teljesen egyetértek, ezért is próbálok mindenhova időben érkezni. Viszont miután elnézést kértem az elején, szerintem 5 percért igazán kár volt megjegyzést tennie. Sajnos nekem is az volt az első gondolatom, hogy a házsártos főnök nem tűri a késést, de a túlórát biztosan tolerálná, hiszen erre az interjún is rákérdeztek külön, hosszan.
10: "Ezek szerint egy csomó cégnél is voltál már ahol nem késtél el, de mégsem vettek fel." - Köszönöm az előítéletet :D De nem, eddig 5 helyen voltam, ez volt a 6. Ezek közül 3 helyről kaptam ajánlatot, ami szerintem annyira nem rossz arány. Hogy kifejtsem: Első helyen nem éreztem úgy, hogy tudnék fejlődni, így nem fogadtam el. Második egy kis vállalat volt - erre hivatkoztak amiért alacsonyak náluk a bérek - a bér alacsonyabb volt, mint a szakmámban a piaci átlag, pedig a munka tetszett volna. A harmadik helyen kiderült, hogy átköltöznek Budapest másik felére januártól ami napi 2-2 óra utazás lett volna. Konkrétan egy helyről utasítottak el, egy másik helyről még várom a választ - kedden voltam. A mainál pedig az igazat megvallva nem bánnám, ha kikukáznák az anyagomat. Meg nem sértődtem, de több olyan dolog is elhangzott, ami nem volt szimpatikus, igzán a többi dologról következtettem arra, hogy ők alárendelt félnek tekintik az interjúalanyt, bár ezt nem fejtettem ki mert hosszú lett volna.
Adocsalas moatt van eldugva a ceg meg letiltva a lift. Mire az adoellenor odajut,addigra rl tudjak tuntetni a bizonitrkokat.
Durva,h ilyen ceg,akinek ennyi vaj van a fule mogott ,meg rad mutogat.
"Illetve szerintem egy interjú nem egyoldalú, hisz a jelentkező is dönthet úgy, hogy mégsem tetszik neki a vállalat, az állás."
Jól gondolod, viszont azt is vedd figyelembe, hogy Magyarországon vagyunk, ahol még mindig az a megszokott, hogy a munkavállalónak kéne hálásnak lennie a munkáltatónak azért, hogy munkahelyet biztosít a leendő alkalmazottnak.
Szerencsére még nem voltam olyan helyzetben, ahol ezt bárkinek is az orra alá dörgölhettem volna, de ha úgy érezném, hogy lekezelnek a munkám során/kiválasztási folyamat alatt, akkor biztos, hogy megmondanám, hogy nem a munkáltató tesz szívességet az alkalmazottnak, hanem fordítva (mivel az alkalmazott és a munkája termeli a profitot a cégnek).
Csak a fő kérdésre válaszolva:
Nem volt lekezelő, hanem egy enyhe figyelmeztetés volt, amit érdemes betartani. E mellett lehet, hogy számolnak veled.
Kérdező, gondolj arra, hogy ahol ilyen a hozzáállás, ott valószínű, hogy ha valamit azért nem tudsz megcsinálni, mert ők nem biztosítják hozzá a feltételeket, nem adják meg a szükséges információt stb., akkor is kizárólag téged fognak hibáztatni miatta.
Most pörög a gazdaság, jobban lehet válogatni a lehetőségek között. Használd ki, nehogy ilyen helyen ragadj.
18. Én is ettől tartok. Volt egy olyan kérdés is, hogy mi van akkor, ha valamilyen adatot be kellene szereznem, de többszöri próbálkozás után sem ér rá vagy nem működik együtt a kolléga. Nem fordulhatok a vezetőmhöz sem, mert neki nem ez a dolga, nekem kell megoldanom. Mit teszek? Ez úgy érzem némiképp alá is támasztja amit te írsz. Ha valamilyen adat megszerzése korlátozott vagy egy együttműködni képtelen kollégával kellene együtt dolgoznom és nincs adat miatta, akkor az nem az ő felelőssége és hibája hanem az enyém amiért nem fogtam fegyverta fejéhez. Alapból egy normális cégnél egy normális vállalatirányítási rendszerből az információk 99%-a kinyerhető, a maradék 1%-ot meg könnyen be lehet szerezni ha normális kollégák vannak.
Igyekszem kihasználni a lehetőségeket, szerencsére sok az álláshirdetés, ez az oka annak, hogy az eddig ajánlatokat is vissza mertem utasítani. Sajnos mikor elkezdtem dolgozni első munkahelyként a maihoz hasonló "magyar nagyvállalatot" fogtam ki, ahol az elvárások nagyok voltak, betanítás nem létezett, rögtön pályakezdőként bedobtak a mély vízbe. Még feladatokat sem kaptam, magamtól kellett kitalálnom hogy mit kellene csinálnom, persze ha nem volt kész valami akkor én voltam a hibás amiért nem tudtam még a határidőt sem, nemhogy a feladat létezését. 3 hét után sírva jöttem el, azóta évek teltek el de azóta is összeszorul a torkom ha eszembe jut.
Ha esélyesnek is tartanak második körre azt fogom mondani, hogy időközben találtam másik állást mivel abszolút nem volt szimpatikus sem a hely, sem az interjúztató, sem az elhangzottak.
1. Állásinterjúról nem illik késni.
2. Ha bármi miatt mégsem tudsz pontos lenni, többet érsz vele, ha jelzed ezt feléjük időben, küldesz egy SMS-t, vagy felhívod telefonon.
3. Én tömegközlekedő vagyok, és tudom, hogy becsúszhatnak nem tervezett balesetek, de volt már olyan, hogy a buszon lett rosszul egy idős ember, amikor interjúra mentem, a busz kiállt a forgalomból, amíg a mentő kiért, őszintén szólva nem akarnék olyan helyen dolgozni, ahol egy 5 perces késés miatt ennyire harap a főnök (kölcsönzött munkaerőként dolgoztam egyszer ilyen helyen), örülj, hogy ezt jelezték feléd. Ugyanakkor ez nem mentesít az alól, hogy nem találtad fel magad elég jól, amikor már látható volt a probléma.
Én már ültem a másik oldalon is, egyszer fél órát vártunk egy interjúalanyra, aki végül nem jött, nem is szólt, a HR-es hívta fel, hogy mi van, valami közbejött neki, nem hívtuk következő interjúra. Egy másik meg úgy tudott sokat késni, hogy ott lakik a környéken egy köpésre a cégtől. Azért az kicsit ciki, hogy pár perc sétára lévő helyről is képes valaki elkésni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!