Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Legyél szíves felvenni az...

Legyél szíves felvenni az ismerőseid közé mert így nem látom a facebook adatlapodat - ez mennyire durván etikátlan üzenet kérés egy főnöktől?

Figyelt kérdés

Fenn vagyok a face-en de egy olyan valaki aki nem ismerősöm kb semmit se lát az adatlapomból fotókból semmiből. Név város és slussz.

Ezek után jön egy privát a főnöktől (nem a facebokon mert ott még privátot se tud küldeni egy ismeretlen) idézem szó szerint: "Legyél szíves felvenni az ismerőseid közé mert így nem látom a facebook adatlapodat „

Szóval azt akarja a gyökér, hogy legyen ő is ismerősöm és így látja az adatlapomat fotókat stb.

De nem nagyon durván etikátlan kérés ez? Majd felveszem ismerősnek ha akarom és majd látja az adatlapot ha én úgy akarom. De a főnöki erőpozícióból eztt KÉNYSZERÍTENI? mert nyilván nem merem válaszként elküldeni az anyjába noha szívem szerint azt tenném hanem kénytelen kelletlen eleget teszek mi mást tennék. Hanem ezt teszem próbaidős vagyok így másnap lehet be se kéne menni.

Annyit meg nem ér.

De mit képzel magáról az ilyen?

2019. okt. 20. 14:15
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
27%
Jó hagyjuk már itt mindenki balázska. Minap én tettem fel kérdést én is az voltam 1 percen belül.
2019. okt. 20. 14:44
 12/24 anonim ***** válasza:
27%
De persze tudom én is az vagyok más regről. Világos.
2019. okt. 20. 14:45
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem a problémát. Felveszed ismerősnek, aztán őt személyreszabva letiltod arról, hogy lássa a dolgaidat, amúgy meg használod tovább az oldalt ahogy eddig. Ő nem is fog erről tudni, hogy van mittudomén még 5 albumod, amit ő nem lát, vagy naponta posztolsz 15-ször munkaidőben. Azt is tilthatod, hogy lássa, hogy mikor vagy online. Nekem az exeim vannak így letiltva. Egyébként az, etikátlan.
2019. okt. 20. 14:52
 14/24 anonim ***** válasza:
28%

"Ő nem is fog erről tudni, hogy van mittudomén még 5 albumod, "

Ott bukik a dolog, hogy mi van ha X kollega meg teljes jogú ismerős, és egyben a főnök pincsije is és a főnök megkéri őt mutassa már meg hogy mármint a kollega mit lát az adatlapból.

És akkor máris bukta. És akkor indulhatunk elölről.

2019. okt. 20. 14:58
 15/24 anonim ***** válasza:

Korábban írtam itt választ.

Nem az a gond,hogy mit lát,ésszerűen kell használni a facebookot és ennyi.

Az lesz a gond,ha majd messengeren hívogatni fogja...

2019. okt. 20. 15:01
 16/24 anonim ***** válasza:

"Az lesz a gond,ha majd messengeren hívogatni fogja..."

ó az könnyű. 1x tud felhívni 2x már nem ha úgy akarom.

Csak aztán nem biztos hogy másnap lesz állás.

2019. okt. 20. 15:03
 17/24 anonim ***** válasza:
67%
Balu, elfelejtettél visszajelentkezni a kérdést feltevő felhasználódra.
2019. okt. 20. 15:10
 18/24 anonim ***** válasza:
49%
egyszerű, beállitod mit láthat és mit nem . beállitod hogy ismerősök kivéve.. addig meg csak énre teszed a posztjaid.
2019. okt. 20. 19:35
 19/24 Sunshinedoll ***** válasza:
63%
Semmi köze hozzá, mondd azt, hogy nem használod a profilod, és nem is emlékszel a jelszóra .
2019. okt. 20. 21:19
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg egy kicsit kamu szagú de mivel nem lehetetlen így megpróbálok tanácsot adni.

Az az igazság hogy van néhány munkakör/cég ahol előszeretettel nézik az ember facebook profilját, főleg ha politikai vonatkozású vagy hátterű a dolog miértje.

Szerintem mondd meg neki a lehető legudvariasabban hogy csak a közeli barátaid és családtagjaid szerepelnek az ismerőseid között és nem szeretnéd hogy a jövőben ez másként legyen. Amúgy is alig használod a facebookot. Ennyi. Ha ezt így, nem fogadja el akkor hidd el jobban jársz ha elmész onnan.

2019. okt. 21. 16:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!