Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Autistaként mennyire jó ötlet...

Autistaként mennyire jó ötlet a műtőt választani mint munkahely?

Figyelt kérdés
Leginkább aneszteziológiai szakasszisztensként. Régóta álmom ez, de mindig le kellett róla mondanom mert csapatmunkát meg nagy empátiás kézszéget igényel. Szövettanra mentem végül de bizonyos okok miatt váltanom kell (ha rajtam múlna, maradnék ott). Ja és csak idén lett diagnózis, nem vagyok leszázalékolva se, teljes munkaidőben dolgozom, kivülállók meg idegenek meg se mondanák rólam h autista vagyok, azt az oldalamat csak a család ismeri. Tehát igy mennyire érdemes ezt az utat választani? Voltam már segédápoló is mikor a gyakorlatomat töltöttem. Meg szoc gondozó végzettségem is van.
2019. okt. 20. 05:09
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Az autizmus nem igazán jelent semmit, ha sem téged nem zavar a munkában, sem másokat nem zavarsz az esetleges furcsa szokásaiddal.

De ha nem veszik észre rajtad, illetve semmiféle megszorítás nincs orvosi részröl, akkor az autizmusod vagy nagyon alacsony szintü vagy egyáltalá nincs ilyen problémád: már ha egyáltalán diagnosztizálták és nem te döntötted el, hogy az vagy.

2019. okt. 20. 08:06
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Látom sok Doktor Murphy-t nézel.

Ilyen "titkos autizmussal", amit senki nem vesz észre, gyakorlatilag azt csinálhatsz, amit akarsz!

2019. okt. 20. 08:38
 3/4 A kérdező kommentje:
Írtam h idén lett diagnózis. Hát a suliban még erősebb volt, utána megtanultam hogyan titkoljam el hisz azt tanították hogy a furcsa dolgokat el kell titkolni és normálisnak tettetni magam. Régebben idegeneknek is momdtam a mániáimat, ez már négy fal között tud maradni, illetve a neten. Csak azért írtam ezt ki mert az említett szakmához csapatmunka, empátia, meg kommunikáció kell. Ami egy autistának nem az erőssége, ha látszik rajta h az ha nem
2019. okt. 20. 12:25
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha olyan nagyon akarod, akkor megtanulsz beszélgetni az emberekkel, és akkor csapattag leszel. Kérdezheted őket a családjukról, a kedves tevékenységeikről, az állataikról, arról, hogy szoktak-e dolgokat megjavítani. Napi dolgokról is beszélgethetsz, de a politikát, vallást kérlek hagyd ki.
2019. okt. 20. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!