Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy barátkozzak össze az új,...

Hogy barátkozzak össze az új, külföldi munkatársakkal?

Figyelt kérdés

Még nincsenek itt, valószínűleg 1-2 héten belül jönnek. Két 21-22 éves egyetemista fiú. A munkahelyemen, főleg ezen a pozíción nem sokan tudnak angolul, szóval valószínűleg az egyik fiúval együtt ketten fogjuk betanítani őket. Én úgy szeretnék külföldi barátokat, már csak a nyelvtanulás miatt is, de egyébként is szeretnék jóban lenni velük (van egy török haverom és egy angol barátnőm, de ők nem Magyarországon élnek).

Annyi, hogy ők arab fiúk, én meg lány vagyok, és azért nem szeretném, ha félreértenék a szándékaimat, én tényleg csak barátkozni szeretnék.

2019. okt. 19. 20:33
 1/5 anonim ***** válasza:
31%

Ezt még egy magyar férfi is félreértené, nemhogy egy arab. :DDD

Nem, nem tudsz magyar nőként úgy összebarátkozni velük, hogy ne kapcsolatot akarjanak. És csöppet sem biztos, hogy a későn és halványan célozgatva kimondott "nem"-et komolyan fogják venni.

Maradjatok munkakapcsolatban, én ezt tanácsolom.

2019. okt. 19. 20:38
 2/5 anonim ***** válasza:
29%
Igaza van Goldmundnak, arab férfi és fehér nő között sosem lesz csak barátság.
2019. okt. 19. 21:06
 3/5 anonim ***** válasza:
77%

A nők miért nem tudják felfogni hogy férfi és nő között a barátság nagyon ritka és hónapokba/évekbe telik mire kialakul, és nem elég egy "legyünk barátok" kijelentés?

Ha ezt csinálod számíts arra hogy azonnal rádhajtanak, ami férfi szemmel természetes is.

2019. okt. 20. 01:53
 4/5 anonim ***** válasza:
0%
Miért ne lehetne velük barátkozni? Annyira primitív dolognak tartom ezeket a “férfi nő között nem lehet barátság” meg “jajj arab, akkor pláne” dolgokat.... Mi az egyetemen együtt tanulunk a külföldiekkel, vannak arabok is, szintén ez a korosztály és tök jól megvagyunk. Tök nyitottak, kedvesek, érdeklődőek, viccesek stb., jókat lehet velük beszélgetni és egyszer nem fordult elő, hogy bármi olyat mondtak vagy tettek volna, ami ne férne bele egy barátságba. Nekem az a tapasztalatom, hogy az arabok általában nagyon nyitottak és barátságosak, kedvesek szoktak lenni, viszont ők sem egyformák. Szerintem nagyon lesarkítva a dolgot kétféle külföldi van, az egyik az aki ki akarja használni, hogy egy idegen országban van és kommunikál az emberekkel, beszélget, elmegy ide-oda, ismerkedik és vegyül a helyiekkel vagy pedig a másik, aki elzárja magát mindentől és mindenkitől, nem vegyül a helyikkel, nem érdekli a helyi kultúra és csak egyedül vagy a sajátjaival van. Na az utóbbiakkal nehéz, de egyébként szerintem ha együtt fogtok dolgozni, akkor azért annyira nem nehéz. Ugyanúgy mint bárki mással, szimplán beszélgettek, beszélgettek és aztán bedobhattok közös programokat is, találkoztok, aztàn majd lassan kialakul.
2019. okt. 20. 09:22
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Bocsáss meg 4-es, az amit te leírtál nem barátság. Az inkább a "jól kijöttök egymással" kategória.

Nekem az jött le hogy a kérdező barátsàgot szeretne, ami azt jelenti a munkahelyen kívül is rendszeresen beszélne a férfiakkal.

2019. okt. 20. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!