Aki dolgozott már Angliában. Az angolok szerint nekik mindig igazuk van és minden külföldi hülye?
Nagyjából minden munkahelyemen így kezelték a külföldieket, még amelyik nem is fizikai munka még ott is.
Ez angol sajátosság vagy csak nekem nem volt szerencsém ?
1
Olvastam itt még kommenteket s mindenki csak rosszat ír az angolokról, kétszínű, buta, agresszív, felsőbbrendűségi komplexusos, rideg, érzéketlen stb.
Nem lehet véletlen hogy a vélemények ennyire megegyeznek
13 éves korom óta élek Angliában, és az angoloktól ridegebb, butább és trehányabb népet nem nagyon ismerek.
Az a tipikus látkép amit az angolokról feltételez mindenki ebben a világban, vagyis az úriasság, jól öltözködés, David Beckham mint tipik angol, sztereotípia csak a filmekben létezik.
Valójában egy huligán suttyó népség, bő mackó naciban, zsíros ápolatlan haj, üvöltözés az utcán, füvezés, rothadó fogak, büdösek, retkes/szakadt cipő, azt nem tudja hogy a február hanyadik hónap. Na ez a tipikus angol népség leírása.
Ha nem beszélsz angolul, hülyének néznek. Pedig hidd el, ide jártam iskolába és egyszerűen hihetetlen, hogy a legtöbbjük mennyire defektes. A magyar általános iskola 7,5 éve több alapot adott, mint amennyit egy átlag angol valaha tudni is fog. Ezt úgy mondom, hogy a magyar oktatási rendszer nem épp a kedvencem volt.
Az angolok legtöbbje ilyen, mint amit fent leírtam. Viszont van a másik oldal, akik mosolyogva sétálnak az utcán, segítenek ha kell, illedelmesek, kedvesek, NAGYON kedvesek. De sajnos ők vannak a kisebbségben. Általában a 35 feletti korosztály a normálisabb réteg, hisz az másik generáció. Például 60-70 éves idősebbek nagyon közvetlenek és kedvesek, még a buszon is melléd ülnek idegenhez, és teljesen elbeszélgetnek veled. Persze találkoztam már olyan 60-as hölgyikével is, aki üvöltözött az utcán, hogy "SPEAK ENGLISH!!!". De az idősebbek korosztályában viszont ezek a suttyók vannak a kisebbségben.
Sajnos a fiatalok eléggé el vannak korcsosulva, és ahogy telik az idő, egyre nagyobbak az arányok a fiatalok körében. A mi utcánkban minden nap van valami kuka borogatás, meg focikapunak használják az autódat, meg motorokkal rendszám nélkül, csoportosan jönnek-mennek, zajongva, letakart arccal. Ezek mindennaposak.
Általában a tanultabb réteg a normálisabb, akiknek rendesebb munkájuk is van, és ezt a tipik nyugati életet élik. De szerintem arányaiban Anglia rosszabb a huligánokkal, mint mondjuk Magyarország. Még akkor is ha a cigányokat is belevesszük talán.
"Nem lehet véletlen hogy a vélemények ennyire megegyeznek"
hát ha te a GYK-ra jársz tájékozódni a világ dolgairól akkor gratulálok.
"egy ritka kétszínű, lusta, magát mindenkinél felsőbbrendőnek gondoló hányadék egy népség."
Igazából erről nem az angolok jutnak sajnos eszembe. Hanem inkább az amikor a cigányputriból valaki ellátogat egy átlagpolgárhoz aztán mikor rászólnak, hogy késsel villával kellene enni, meg szrás után kezet mosni, meg nem sáros lábbal bemászni a szőnyegre, akkor hőbörög, hogy itt mindenki milyen felsőbbrendűnek képzeli magát.
És most nem a cigányokra gondoltam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!