Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ti hogyan találtátok meg a...

Ti hogyan találtátok meg a hozzátok illő szakmát?

Figyelt kérdés
Egyetemista vagyok, de a választott szakon (különösen a szakmai órákon) azt érzem, hogy engem ez nem érdekel annyira és nem szeretnék a jövőben ebben a foglalkozásban dolgozni. Úgy érzem semmihez sem értek igazán és motiválatlan vagyok. Hogyan lehet megtalálni a megfelelő szakmát, ti hogy találtátok meg?

2019. okt. 7. 11:00
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én középiskolában jöttem rá matek fakton. Ott azért már előjöttek nehezebb témák is, pl analízis, a középszintnél jobban belementünk a valszámba stb... hiába nehezedett, legnagyobb meglepetésemre azt vettem észre magamon, hogy egyre jobban élvezem. Esküszöm, libabőrös lettem egy-két példa megoldásánál, mert lenyűgözött, mi mindenre jó a matek, és mennyire logikus. Ahol azt mondták, nem bizonyítjuk, mert nehéz, hiányérzetem volt. Szerintem mondanom sem kell, melyik szakra mentem... :)

Sosem voltam zseni, de ennek ellenére tudom teljesíteni a matek szakot egy elfogadható szinten, és a lelkesedésem töretlen. A szabválokból tetszettek a közgázos tárgyak, úgyhogy úgy döntöttem, pénzügy és bizt. matek mesterre megyek.

Sajnos, kérdező, nem tudok neked konkrét tippet adni. Nekem a döntés megérzésből jött, viszont az emberek többségének nem így szokott, arra meg nem tudok módszert.

2019. okt. 9. 18:16
 12/12 anonim ***** válasza:
Én 10 éves koromban informatikus akartam lenni, 14 évesen fel is vettek egy informatikai szakgimibe, 16 évesen rájöttem, hogy nincs ehhez érzékem, és csak azt hittem, hogy tudok számolni, mert egyébként sík hülye vagyok matekból, de ez általánosban nem mutatkozott. Teljesen szertefoszlottak az álmaim, nem tudtam mihez fogok kezdeni gimi után, nem tudtam mi érdekel, mi lesz velem, csak +1 éven nem akartam maradni. Aztán 17 évesen eljutottam 350 kilomèterrel az otthonomtól arrébb dolgozni 2 hét erejèig. Építőipari munka volt, építkezés, házfelújítàs, utazgatàs. Életem legjobb napjai voltak ott. Beleszerettem az építőiparba, jelenleg építőipari szakmát tanulok, és vannak céljaim. Az eredeti szakmàmban pedig soha nem akarok dolgozni.
2019. okt. 16. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!