Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit tegyek, ha ok nélkül utál...

Mit tegyek, ha ok nélkül utál a kollégám?

Figyelt kérdés

Egy hónapja jöttem a céghez, mint munkahely megvagyok vele elégedve, és a kollégák is kedvesen fogadtak, segítőkészek voltak. Kivéve egy srácot, akin nem tudom nem észrevenni, hogy az elejétől kezdve nem kedvel. Nem ártottam neki semmit, próbáltam beszélgetni is vele az elején, de ő elutasító volt velem, sőt azt is merem mondani, hogy már már bunkó és sértő volt. Például az étkezéseknél mikor beszélgettünk, mindig belekötött a mondandómba, vagy szándékosan, mintha ott se lennék, észre se vett. Ha mondtam valami vicceset, míg a többiek nevettek, ő el se mosolyodott. Jó persze, lehet nem volt vicces neki, de szerintem ez nem véletlen volt. De másokkal meg tök jó fej, és a többiek is bírják. És akkor egyszer meséltem a régi munkahelyemről, és mondtam, hogy szerettem ott lenni, és elmondtam a pozitív dolgokat, és akkor erre mondta, hogy akkor menjek vissza oda, ha ennyire szerettem. Az egyik lány erre mondta is, hogy ne törődjek vele, csak hülye... Ez olyan rosszul esett, hogy otthon sírtam, és nem is a beszólás miatt, hanem hogy ok nélkül így utál, és akármit teszek, ilyen velem. Azóta nem járok velük az étkezőbe, hanem külön eszek. De ott van a dolog munka része is, mi van ha egyszer segítség kell tőle? Hogy oldjam meg, ha a segítségére nem számíthatok? Mert oké vannak mások, de van olyan dolog, amiben csak ő tudna segíteni. Volt, hogy egyik nap egy mérőszalagra volt szükségem. Kértem a kolléganőtől, és mondta, hogy neki nincs, de ennek a srácnak biztos van, ők is tőle szokták elkérni, kérjek tőle. Nem tudtam oda merjek-e menni, vagy mit csináljak, aztán végül kértem tőle, és meg is lepődtem, mert odaadta, de aztán ugyanolyan bunkó volt.

Hamarosan lejár a próbaidőm, és bár a munkahely tetszik, miatta elgondolkodtam rajta, hogy maradjak-e. Nem tudom mit csinálhatnék, én nem kérem, hogy szeressen, de legalább ne legyen bunkó velem és ne alázzon meg. Persze, nem kedvelhet mindenki mindenkit, én ezt megértem. De nem tettem ellene semmit, mégis utál. Mit tehetnék?

L/23

2019. szept. 30. 20:40
 1/5 anonim ***** válasza:
Lehet hogy bejössz neki. Csak ő ezt nem tudja helyén kezelni. A kisgyerekek is inkább "bántják" azokat akik tetszenek nekik.
2019. szept. 30. 20:57
 2/5 anonim ***** válasza:
Amit írtál, az alapján nagyon kedvesek a kollégáid, nyugodtan menj velük enni, és érezd jól magad. Nem kell vele foglalkoznod, köszönsz neki, jó étvágyat kívánsz, és tovább nem beszélsz vele. Amikor munkáról van szó, akkor segíteni fog. Minden munkahelyen vannak ilyenek, -e miatt nem kell váltanod. Bunkó veled, akkor lehetsz te is az, állj ki magadért. (Amilyen gyerekesen viselkedik, lehet, hogy tetszel neki, és azért csinálja.)
2019. szept. 30. 21:04
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Magyaroknál ez a szokás...
2019. szept. 30. 22:42
 4/5 anonim ***** válasza:

Valószínű nőfóbiája van, és inkább paraszt módon viselkedik, így biztos nem kap visszautasítást.

Ez a tipikus lúzer emberek szokása a társas életben, megvan ez férfi, női oldalról.

Miatta ne legyél külön, szerintem inkább nézd semmibe, és próbálj ne foglalkozni vele.

Sajnos kifordított gondolkodású, elb...ott nevelésű emberek mindenhol vannak. Én is küzdök épp pár hasonló elmebeteggel.

2019. okt. 1. 01:19
 5/5 anonim ***** válasza:
Oh hidd el,vannak ennél sokkal rosszabb kollégák. Ennyi miatt nem érdemes váltani. Egyébként olyan nincs hogy vki mindenkivel jóban van. Volt még suliba olyan osztálytársam akit mindenki szeretett az osztályból de volt egy feljebb lévő srác aki no reason utálta és állandóan szivatta a folyosón ha meglátta.
2019. okt. 2. 07:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!