Csak én vagyok ilyen peches, vagy valóban ez a helyzet?
Ugyanaz a végzettsége a nőnek meg a férfinak is, kb egykorúak is, a férfinak van tapasztalata referenciái is, a nőnek pedig semmi, még is ő kapja meg a munkát nem a férfi.
Most már ott tartunk, hogy sok munkahelyen is, a nőket részesítik előnyben?
Feltehetöleg az emberi oldala pozitívabb volt a nönek, nem ilyen siránkozó, önsajnáló, lúzer hatást keltett, mint amilyennek te tünsz a kérdésed alapján.
Nem a nöket részesítik elönyben, hanem az alkalmasabb embert választják.
Azért ez nem ennyire egyszerű.
Sokszor tapasztaltam azt nőként férfiasnak titulált szakmában, hogy nem a tudásom nézték, hanem az idomaim.
Ahol sok a férfi és véletlen jelentkezik egy nő, könnyen lehet hogy inkább őt választják mert a kolbász fesztivál már unalmas és kell az üdítő változatosság. Az se baj ha még érti is amit csinál.
Egyébként ez diszkrimináció és nagyon utálom.
Jöhet a lepontozás, de ezt akkor is tizensok éves tapasztalatból írom.
Én nőként kb ugyanígy jelentkeztem egy állásra két másik nővel. Nekem nem volt annyi munkatapasztalatom még, és a szakmába vágó referenciáim sem voltak, mig a versenytarsamnak (ugye szintén nő) megvoltak ugyanezek.
Engem vettek fel.
Pár hét múlva, amikor megpróbáltam kitapogatozni hogy mégis miért engem vettek fel, azt a választ kaptam, hogy szerintük személyiségre jobban beleillettem a csapatba.
Nem hiszek abban hogy a férfiakat kevesebb eséllyel vennék fel egy állásra (maximum bizonyos allasokra, pl óvodapedagogus, de nőt meg targoncasnak nem vesznek fel).
Nem csak előnyben részesítik, hanem eldöntik, hogy nekik nő kell és kész. Látod ezt a hirdetést?
El tudod képzelni, hogy azt írják oda, hogy férfi kollégát keresnek? Én nem.
Persze olyan állás sz*rásig van ahol dolgozni kell és oda férfit keresnek.
De amikor alapból azt olvasom, bármilyen területen ami nem fizikai munka, hogy női kollégát keresnek és 10-ből 8-nál ezt látja az ember elmegy a kedve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!