A munkaügyi központ nem munkaerő-közvetítő, ilyen irányú elvárásaid ne legyenek.
Értesíthet téged, ha esetleg olyan munkáltató ad megkeresést aki direkt regisztrált munkanélkülieket keres, és beleillesz a feltételeibe. Ilyenkor behívnak és kötelező megjelenésed van, valamint vagy elfogadod a felajánlott munkát, vagy törölnek a rendszerből. De százszor hamarabb fognak közmunkára berakni, vagy valamilyen nulla értékű képzésre aminek papírjával kitörölheted, ha végeztél. Vagy pedig akár évekig eltengődhetsz a rendszerben úgy, hogy csak 3 havonta aláíratod az álláskeresők könyvét, hogy még életben vagy, de amúgy nulla kommunikációd lesz a központtal. Ezeket sok dolog befolyásolja, a földrajzi elhelyezkedéstől a népességen át. A keleti régió kisebb városaiban biztos, hogy potenciálisan kevesebb munkalehetőség van, mint nyugaton.
2019. szept. 8. 20:09
2/9 anonim válasza:
menj be, személyesen és keressetek tanfolyamot, pályakezdőnek általában segítenek, ha más nem nyelvtanfolyam
2019. szept. 8. 20:11
3/9 anonim válasza:
Mindenképp van értelme. Ha más választásod nincs, még ez is jobb, mint a semmi.
És mindenképp be kell menned, az Álláskeresők kiskönyvét akkor kapod meg, és nyilvántartásba leszel véve.
2019. szept. 8. 20:11
4/9 anonim válasza:
Gyári operátori munka? A Dunántúlon/Budapest környékén mindenütt munkaerőhiánnyal küzdenek a cégek. Sok helyen biztosítanak szállást. A fizetés nettó 200000 Ft körül lehet. Kiindulásnak jó lehet, aztán továbbképzéssel/szorgalommal komolyabb feladatköröket is elláthatsz.
2019. szept. 8. 20:21
5/9 anonim válasza:
Nincs, még vagyonör tanfolyamra se raktak be. Csak a csókosokat. Pofàra megy minden. Neked max közmunka jut.
2019. szept. 8. 20:38
6/9 A kérdező kommentje:
Nem 8 általánosom van, és nem akartam én sose vagyonőrnek tanulni, az egy másik kedves kérdező volt.
2019. szept. 8. 20:50
7/9 anonim válasza:
Semmi értelme. Segíteni nem nagyon fognak, max közmunkát ajánlanak. A kisebbségieknek "segítenek".
2019. szept. 8. 21:20
8/9 anonim válasza:
Az értelmesebb képzések sosem indulnak el létszámhiányra hivatkozva. Ilyenek vannak csak, hogy gyári operátor, targoncavezető stb.,
2019. szept. 9. 00:59
9/9 anonim válasza:
1 éve az álláskeresési miatt regisztráltam, a lejárta után maradtam. Tanfolyam ez idő alatt egy se indult, az ügyintéző szerint, ha indul is, akkor is valami gyorstalpalós kéz és lábápoló vagy targoncás, értelmesebb tanfolyam esélytelen, mert az lehet akár 10 hónap és sokan lemorzsolódnak egy ilyen hosszú tanfolyamnál. Egyszer tavaly, meg egyszer idén kaptam kiközvetítést munkára, ahova e-mailt kellett küldeni, az nem reagált, a másik helyre személyesen kellett menni, ott majd lebasztak, hogy minek mentem, mikor már bejelentették, hogy betelt, előző délután kaptam a lapot. Múlt hónapban kaptam először közmunkára közvetítő lapot, ami mire odaértem az is betelt. Meg egyszer rángattak be azért, hogy adatokat egyeztessenek, aminek szintén semmi értelme nem volt. Már én sem értem minek is maradtam regisztrált.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!