Egy nőügy miatt érdemes munkahelyet váltani?
Az utóbbi kb egy évben nem nagyon szóltam hozzá kérdésekhez, csak csendes olvasó voltam de most úgy érzem erről muszáj véleményt mondanom. Előre leszögezem én is férfi vagyok, de nagyon zavar, hogy minden ilyen helyzetben a nő a hibás. Ő a bunkó paraszt, ő a gerinctelen. Az a kérdés senkiben nem merül fel, hogy a kérdező felnőtt dolgozó ember létére miért nem tartotta tiszteletben, hogy a kolléganője házas? Ebből a leírásból még pont hogy a nő tűnik pozitívabbnak. Hiszen ha megnézzük mit tudunk meg: Jön az új kolléganő, a pasi jól megmentorálja mindenféle értelemben. De pont a nő az akinek viszonylag hamar lelkiismeretfurdalása lesz és ki akar szállni. De a pasit még akkor is csak a farka irányítja, amikor már tudja hogy ez akár a munkájukra is rossz hatással lehet, és nem mellesleg tönkretehet egy házasságot is. Meg ez az egész sztori nekem kicsit ködös és egyoldalú. Van itt említés kisebb összeszólalkozásokról. Na most, honnan tudhatjuk hogy ott mi történt? Mi van, ha a kérdező megzsarolta, vagy megfenyegette a nőt mondjuk hogy kitálal a férjnek, vagy szétkürtöli a viszonyt a kollégáknak? Nem akarok alaptalanul vádaskodni, de akkor is gyanús hogy egyik pillanatban még tart a viszony, még ha viharosan is aztán egyszer csak a nő se szó, se beszéd felmond és még le is tiltja mindenhonnan a kérdezőt.
De hogy tényleg ne tűnjek inkorrektnek, annyiban megértem a kérdezőt, hogy tényleg nem volt jó döntés a hölgytől, hogy bepanaszolta a főnöknek. Ha jól veszem ki, még próbaidős volt, simán felmondhatott volna indoklás nélkül is. Utólag felesleges volt az amúgy is nagy port még jobban felkavarni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!