A karrier vagy a saját lakás a fontosabb a számotokra?
Tegyük fel hogy kapnátok egy jól fizető állást Bp-n,karrierlehetőséghel meg mindennel.Viszont drága a pesti lakhatás és albérletben kell lakni.
Vagy elmehetnétek vidékre dolgozni,kevésbé jól fizető munkára,akár fizikai munkára,viszont lehetne saját házatok is,mert 4 millióért már lehet kapni jó kis Kádárkockát.
Én mindenképpen az utóbbit választanám.Mit érek a karrierrel ha nem lehet saját lakásom és albérletben kell laknom?
10-es vagyok, lemaradt:
Ahol ennyire nincs semmi, ott jellemzően nincs tömegközlekedés, szóval még azt is számold bele, hogy kell venned és fenntartanod egy autót, ha szeretnél dolgozni járni.
11es!
Autó mellett legyen munka is, mert az utazás is sok időt elvisz, ha csak 50 kmre van lehetőség+ ha gyerek, család van őket se egyszerű összelogisztikázni.
Van tömegközlekedés.
Vidéken már 15 millióért 2 szintes,4 szobás családi házat kapok,Pesten egy lakást nem vehetek ennyiből.
Nincsen párom és soha nem is lesz.Szűz vagyok még mindig.Egyedül kell megoldanom mindent.
Na meg öregkoromra így mi lesz?Ha nem lesz családom aki segítsen akkor a nyugdíj meg elég lesz albérletre?Kell egy sajat ház.
Inkabb dolgozok akkor a gyárban és lakok akkor a szülői hazban minthogy karriert építsek de egy szaros albérletben kelljen leélnem az életem
Van tömegközlekedés... Laktál te falun? Úgy istenigazán? Én laktam... Város normális lehetőségekkel botokkal, munkahelyekkel 25 kmre, viszont busz csak 3 óránként jött és persze tök szar menetrend szerint, hogy véletlenül se legyen jó. Ismerősöm kicsit kijebbb lakott +2km gyaloglás a buszmegállóban, hóba, sárba, 40 fokba. Kisbolt nincs, vagy ha van is majd duplaáron minden, mint a városban. Ha csak mozgóbolt van az is drága ráadásul egész nap lesheted, hogy mikor jön.
De legyen lakjál ott ahol akarsz. Szerintem egy jó karrierrel el lehet indulni az albérletből is.
Hát végülis ahol én laktam, ott is volt tömegközlekedés... napi 4 busz (nyilván 8 után és 4 előtt járt az összes, hogy még véletlenül se lehessen munkába járásre használni), illetve 2 vonat (BZ), az egyik reggel 4-kor, a másik délben.
Sok mindenre lehetett használni, valóban. :D
Ahol ennél jobb az infrastruktúra, ott meg nem úszod meg ilyen olcsón a házat.
Egyébként most a hétvégén az jutott még eszembe, hogy azért számold bele a 4 millás házba, hogy nagyjából még egyszer annyit rá kell költeni, ha megveszed.
Mi örököltünk egy házat, szóval maga az ingatlan ingyen volt úgymond, és ~3millát kell ráköltenünk (2-nél tartunk kb, pontos végösszeg még nincs), pedig nem vertük szét nagyon, falbontás nem volt, vezetékek-csövek jók voltak, fűtést nem kellett bántani, szigetelést nem kellett bántani, és amiket csináltunk, annak 95%-át a saját kezünkkel csináltuk, ezzel százezreket spórolva (példa: csak a festő 300.000 ft-ot kért volna).
Ezt azért érdemes belekalkulálni, hogy a megvásárolt "jó kis kádárkocka" még mennyibe fog kerülni, mert nem 2 forint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!