Szemtelenség megkérni egy beteg kollégát, hogy ne dolgozzon, helyette menjen haza?
Egy külföldi férfiról van szó, akivel lassan 4 éve vagyunk kollégák.
Gyakran csinálja, hogy betegen bejön pár napig, majd otthon marad.
Sajnos egyszer már kaptam így el tőle betegséget (és más is).
Hétfőn bejött, folyt az orra, köhögött, a torkát köszörülte, alig maradt hangja, gyakran betette a lázmérőt és megjegyeztem neki, hogy haza kéne mennie. Azt mondta, hogy táppénzen kevesebb fizetést kap, de megjegyeztem neki, hogy így meg minket fertőz meg. Próbáltam a lehető legudvariasabban mondani, de megsértettem.
Ma bejött reggel, szóba se állt velem. Pár óra után meg olyan rosszul volt, hogy hazament.
Azóta is furdal a lelkiismeret.
Szemtelenség megjegyezni, hogy nem kéne dolgoznia és kérjek bocsánatot vagy inkább hagyjam rá?
Szerintem ne erdekeljen. Jol tetted hogy megjegyezted neki hogy nem kene kehesen bemenni. Te is kevesebb penzt kapsz majd a tappenz alatt.
Nekem is vannak ilyen kollegaim, bejonnek betegen mert jaj nem hagyhatnak ki ket napot (vallalkozok vagyunk, nalunk nincs tappenz, ha nem melozunk az fullos kieses), cserebe megfertozik a fel szalont, es utana mi mondogathatjuk le a vendegeinket. A legutobbi ilyen esetnel mar eleg csunyan beszeltem veluk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!