Egyébként a Mekiben egész jó karriereket lehet befutni. Nem keresnek ott rosszul.
Amúgy a töri talán a legértelmetlenebb bölcsész szak a filozófia után.
Az alapszak sajnos önmagában nem elég, ha master történelem diplomád lenne, akkor múzeumokban tudnál dolgozni, most eléggé keresettek a történészek is és nem keveset fizetnek, hozzáteszem: magyar átlagban!
Nekem is történelem diplomám lesz, de eleve van két másik végzettségem, a történelem egy kiegészítés.
(Kedves válaszolók! A történelemtudomány egy külön gondolkodás típust ad, egy fajta stratéga stílust, ami kitágítja az elmét. Sok lehetőség van benne, lehet doktorálni is.
Nem hiszem, hogy pont egy történelem szakos fog elveszni a Meki és Burger útvesztőiben. Nem lehet hogy az ismerőseitek egyetem mellett dolgoztak ott? )
Kinek hogyan jön be, ez olyan, mint az autó vezetés : valaki el sem kezdi, valaki elkezdi bár, de nem érez rá a vezetésre, van akinek meg profin megy.
Attól még, hogy néhány embernek nem sikerül vagy nem jön be (mert mondjuk nem is a szenvedélye az a foglalkozás) attól még másnak sikerül.
Nem szeretem az általánosítást, nem húzható rá egy közhely mindenkire.
Tény néhány régész is munkanélküli, de van a másik véglet, akik mondjuk magyarként Szíriában dolgoznak- hozzá teszem, nem két euróért. Na, ők igazán tesznek le az asztalra.
Szóval a történelem jó szak, de kérdező, alappal tényleg nem igazán mész semmire, esetleg múzeumokban vagy levéltárakban érdemes nézelődni/ kérdezgetni, van-e valami munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!