Úgy számolni a munkaidőt és a bért is hogy mennyi időt visz el egy munkanap háztól házig közlekedéssel együtt? Egyetértetek ezzel?
Egyre több helyen olvasom + egyre több ismerősöm mondja hogy ők nem úgy tekintenek a munkahelyre hogy hány órás a munkaidő papíron ( 8 óra) hanem úgy hogy hány órát visz el az életükből naponta a munkahely háztól házig közlekedéssel. Vagyis onnantól fogva hogy reggel kilépnek az ajtón odáig hogy este belépnek hány óra telik el. Mert hiába 8 óra a munkaidő ha a közlekedés + 1-1 óra, akkor az máris 10 óra naponta. És nem azt mondják hogy 8 órát dolgozom, hanem azt hogy 10 órás a munkanapom mert ennyi megy el a munkahely miatt az életükből naponta.
És ennek megfelelően a bért se úgy nézik hogy mennyit kapok a 8 órás, havi 160 órás munkáért hanem mennyit kapok a 10 órás havi 200 órás munkáért. És akkor az órabér már lehet nem is olyan jó, 160 órára még jó a 200 nettó, de 200 órára már nem olyan jó... és akkor lehet nem is kéne nekem itt dolgozni mert az 1000 nettós órabér az lófütty?
Egyetértetek ezzel az elgondolással?
Én mindig úgy tekintettem a 8 órára hogy az 8 óra és pont, a közlekedés meg annyi amennyi de az már az én egyéni szoc problémám. Lehet én vagyok maradi?
Emberek. Úgy tűnik itt 10ből 9 embernek magas már az alapfelvetés.
Nevezetesen hogy NEM mukáltatói oldalról nézzük.... teccik érteni vagy magas?
Nem az érdekel engem a cégnek kit éri meg és kit nem alkalmazni azt én leszarom.
Engem az érdekel valóban érdemes-e elgondolkodni egy 8 órás + 2 órát utazó embernek azon hogy ő most a pénzét voltaképp 8órára vagy10 re kapja? mert persze elvileg 8ra na de akkor is 10 órát van a meló miatt távol, és lehet át kéne menni olyan helyre, ahol ugyanazt a bért kapná egy forinttal se többet ugyan na de nincs is olyna messze?
Sőt lehet át kéne menni oylan helyre ahol ugyan nem kap annyit na de nincs is 10 percnél messzebb? Mert lehet jobb 160 órára a 180 nettó mint 160 + 40 óra buszozásra a 200 nettó?
Vagy ez már magas egyeseknek?
Szerintem totál érthető.
"Megis miert szamitana munkaidonek az az ido mig a buszon epp feszbukozol?“
Mert azt a buszozást is a szaros munkahely miatt csinálom különben lehet az életben fel nem szállnék oda, főleg nem napi 2 órára . Mondjuk azért . Mert az a 2 óra is megy a pocsékba a melóhely miatt, nem lehetek a családommal, mondjuk azért. Szerintem annyira evidens ez nem is értem mit kell rajta magyarázni.
Hiába hisztizel, ha 10-ből 9 ember nem ért veled egyet, akkor nem az az 1 válaszadó és te vagytok a rendkívül felvilágosult okostojások.
Neked már eleve megvan a kérdésedre a válaszod, minek írsz ki kérdést, ha nem fogadsz el semmilyen választ?
Munkavállalói oldalról nyilván jó lenne, ha minden hülyeség miatt pénzt kapna, például az utazás miatt. Munkáltatói oldalról pedig nem érné meg. És az utóbbinak adok igazat.
Az, hogy te 7.30-kor ébredezel, vagy már 1 órája úton vagy, teljesen irreleváns, a lényeg az a 8 órás időintervallum, ameddig a munkaidőd szól. Úgyhogy nem, 1 forintot nem ér meg az, hogy te 1 órával előbb kelsz, mint a többiek, hogy beérj munkahelyre.
"Úgyhogy nem, 1 forintot nem ér meg az, hogy te 1 órával előbb kelsz, mint a többiek, hogy beérj munkahelyre."
Akkor még mindig nem sikerült felfogni még a kérdésemet sem.
Feladom, szótagolni azért nem fogom, lehet azt kéne pedig....
mint Pistikének általános 1. osztályban tán úgy megérti.
"Munkáltatói oldalról pedig nem érné meg."
SENKIT se érdekel a munkáltatói oldal ezt kéne tán felfogni. Hogy nem az a kérdés a cégnek megéri-e engem alkalmazni (azt majd ők eldöntik) hanem hogy NEKEM megéri -e ott dolgozni.
Ez a kérdés.
Magas ugye? bonyolult valóban.
Azt mindenki figyelembe veszi a munkahely választásakor, hogy mennyi időt és pénzt visz el az életéből a munkába járás. De ezt hülyeség lenne munkaidőnek hívni, hiszen akkor semmilyen munkavégzés nem történik.
Ráadásul mi van akkor, ha 1 óra az út a munkába, 1 óra vissza. De a munka végeztével nem hazamész rögtön, hanem mondjuk találkozol valakivel, szerveztek egy programot, és onnan mész haza? Akkor aznap csak a munkába menetelt meg a munkát számítod, és azt mondod, hogy 9 órás volt a munkanapod, nem 10?? :)
"De ezt hülyeség lenne munkaidőnek hívni,"
Hát pediglen kérem szépen a nagy romló és hanyatló nyugaton(fujjj....uyge.....) ott Dánia Belgium Hollandia bizony így működik többnyire.
De hát hol van az a hanyatló Nyugat hozzánk illiberális Orbániához képest ugye?Sehol.
A tobbseg ugy valaszolt hogy felfogta a kerdest, es hozza igazitotta a valaszat. Attol fuggetlen hogy irt a munkaltatoi szemszogbol is.
Hiaba hisztizel ha te nem erted a valaszokat.
A buszozas is a te bajod, hiaba hogy munkaba mesz vele, te dontottel ugy buszozni fogsz, es nem 5 perc gyalogolason belul kerestel munkat.
Esetleg maga a gyalogolast mig odamesz a buszmegallohoz, azt is nem akarod beleszamolni? Nehogy mar ingyen gyalogolj!
hanem hogy NEKEM megéri -e ott dolgozni
A kettonek semmi koze egymashoz. Ha jol fizet, akkor van akinek megeri. Vannak kollegaim akik naponta 200 km-et ingaznak oda-vissza.
En peldaul rohadtul nem utaznek napi 2 orat, meg akkor sem ha az munkaidonek lenne elszamolva.
Amugy a kerdesedben is leirod hogy a 8 az 8, a valaszok is ezt tamasszak ala, de neked igy se jo.
Mit szivsz?
"Esetleg maga a gyalogolast mig odamesz a buszmegallohoz, azt is nem akarod beleszamolni? "
Hogyne számolnám és ez nem vicc. Onnantól fogva hogy reggel átlépem a lakásom küszöbét odáig hogy belépek a melóhely küszöbén na addig tart a közlekedés!! A gyaloglás miért lenne kivétel? Miért, azt tán nem közlekedés??
Naaá hogy beleszámolom. Esetemben csak a gyaloglás olyan 2x 15 perc összesen /nap vagyis 20x fél óra perc /hó, azaz 10 óra / hó. Miért is ne számolnám bele?
Ugye milyen döbbenetesek ezek a szar kis számok így egyben? Ja reggel kigyaloglok a buszig nem sok 10 perc.... meg a melóhely még 5 perc hát mi az igaz???
na de naponta 2x, havonta 20x (2x15) perc, az már 10 ÓRA!! csak a gyaloglás! és + 30 óra a busz/hó!!
Havi 40 órát elközlekedek és 40 órás egy munkahét tehát havi 1 hetet csak a közlekedésre fordítok mondhatni...
Ja és hab a tortán: bp-i a munkahely és én is pesti vagyok és így közlekedek el napi 2 órát. Nem ám vidékről járok.
A jó öreg BKV.... napi 2 óra HA nem jön közbe semmi elállás üzemzavar stb.
De jöttem én már 1 ó 45 percet haza a BKV -val....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!