A szállodai reggeliztető milyen munka?
A szállodai reggelikből kiindulva szállodától függ. Ha nagy, sokan vannak, kemény, ha kevesen, laza.
Szerintem ők vágják fel az ételeket, pakolják ki , cipelik a nehéz konténereket, terítik és cserélik a teriteket, viszik el a koszos tanyerokat.. Fizikai meló, korán kezdesz..
Én csak szállodai gyakorlaton csinàltam ilyet. Ott nem volt annyira gáz mint itt írják többen. Reggel nekünk kellett megteríteni, felszeletelni a különböző ételeket, fogadni a reggelizni érkező vendégeket, pótolni az elfogyott ételt, italt, utána leszedni az asztalról mindent, elpakolni, felsepregetni, ha koszos volt a terítő akkor cserélni. Attól függ persze mekkora a szálloda, mennyi vendég van. Bár ilyen végzettségem van, de nem ebben dolgozok.
25N
Reggeli van mondjuk 07:00-09:00. Te bemész a műszakod elején, mondjuk 06:00. Szépen kipakolod a svédasztalt (megkapod a recepcióst magad mellé), előtte persze a rántottát, virslit stb-t elkészíted.
Utána jönnek az emberek és látható maradsz, ha kérésük van, teljesíted, de általában a recepcióst szokták zaklatni.
Ha nem svédasztalos, akkor kipakolsz tányért, evőeszközt, 07:00-kor jönnek az első emberek, kérnek rántottát, beszaladsz, megcsinálod, közben jön a recepciós, hogy lesz egy szenya is, azt is megcsinálod, ha ez felhalmozódik, besegít a recepciós.
Vagy, ha kész menük vannak reggelire is, akkor, ha látod, jön egy ember, kiviszel neki egy adagot.
Majd (akár svédasztal, a la carte, a vendégek által kért) összeszeded mások után a tányért, elmosogatod, terítőt cserélsz, ha kell. 09:00-kor szépen összepakolsz mindent, leszeded a svédasztalt, beviszed a tiszta tányérokat, bögréket, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!