Te kértél már valaha fizetésemelést?
3-mas: nálunk a fél cég így kapott fizuemelést. A másik felét meg nem érdekelte a plusz pénz és akkor is felmondott.
Az 1-est meg nem tudom, miért pontozták le, nekem nagyon tetszett a válasza. :D
4 éve voltam ott, amikor nyílt egy új cég a környéken, az addig ott dolgozók 8-12 év után befásulva, hagyták ott a helyet, és átmentek oda. De ember nem jött a helyükre így szorult a hurok, és én is megtörtem egyszer munkaidő alatt, fogtam magam és haza jöttem, itthon jött egy telefon hogy menjek vissza beszéljük meg, biztos megtudunk egyezni. Bizonyára azért használtak ilyen szavakat mert én voltam a húzó erő, még rosszabb napokon is, és nem akarták hogy így legyen vége. nettó 10e ft-al "tudták" volna emelni a fizetésem, én meg annyit mondtam, hát ezért kár volt bejönni, kértem a felmondási papírt, és viszlát.
Szerintem nem érdemes kérni, sok munkáltató még magától sem ad a kötelezőn felül, csak épp annyit amennyit a konkurencia is kiköhög.
Én egyszer kértem, pontosabban a munkáltatóm ígért valamit, amikor felvett (próbaidő után emel) és megfeledkezett az ígéretéről, emlékeztettem rá. Egyébként meg nem voltam olyan hosszú ideig egy munkahelyen sem, hogy egyáltalán felmerülhetett volna a fizuemelés, jelenleg pedig közalkalmazott vagyok, ott meg ugye bértábla van, automatikusan emelkedik X idő után (bár nem sokat, és nem is sokról...)
A te eseted azért problémás picit, mert kisgyerekes anyukaként a munkáltatók nem fognak két kézzel kapkodni utánad, és ezzel bizonyára a jelenlegi munkáltatód is tisztában van. Én a helyedben azt tenném, hogy elkezdenék keresgélni, megnézném, hogy milyen lehetőségeim vannak a munkaerő-piacon és aztán kész tények elé állítanám a munkáltatóm, hogy kaptam egy (anyagilag) jobb ajánlatot, ennyit és ennyit kapnék. Szeretek itt dolgozni, de nem jövök ki a jelenlegi fizetésemből. Ha szüksége van rád, akkor megadja, vagy legalább valamennyit emel, de ha nem, akkor is lenne B-terved.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!