A munkahelyemen minden idősebb kollégám (értsd gulyásszocializmusban felnőttek) lop, én nem. Most én vagyok beteg vagy ők?
Természetesen ők!
Nem attól lesz valami legális, hogy mindenki csinálja.
És nem értem, hogy sok becsületes ember miért munkanélküli, aki soha nem lopott semmit, a lopósokat meg miért nem rúgják ki?!
Igazságtalannak tartom.
Bár az egyik volt tanárom szerint amilyen a főnök, olyan a beosztott, tehát ahol lop, ott a főnök azért hunyhat szemet, mert ő is, csak ő nagyban....
Ha én főnök lennék, én tuti becsületes embereket alkalmaznék és nem lopós nyalizósokat!
"a lopósokat meg miért nem rúgják ki?!“
Na vajon miért???? Hány éves vagy te 10?? Na szerinted egy cégnél ki lop többet az elemi józsimelós aki hazaviszi egy marék szöget (vigye...) vagy a főnök aki talicskával tolja ki a céges cuccot:?
Bakker ha kirúgnánk a cégektől a lopósokat akkor hány 100 főnökből hány maradna?? 10? 1? Mert hogy 90 menne azonnal az tuti.
"én tuti becsületes embereket alkalmaznék és nem lopós nyalizósokat!“
Ühüm. És ugye te tudod az állásinterjún amikor felveszed ferikét marikát hogy az becsületes vagy egy kétszínű szemétláda.... aha....
meg aztán kiből válogatsz? hát ha csak szemétládák jönnek akiket te elvből nem alkalmazol akkor oké de akkor kit alkalmazol?
Egyikőtök sem beteg, csak másképp gondolkodtok. Te úgy véled: a tisztességgel végzett teljes munkaidős értékteremtő munkádért cserébe tisztességes munkabért vársz el, amiből meg lehet élni. Ők meg úgy vannak vele, hogy "há' legyünk valahun bejelentve, hogy a zapekk ne keresgéjjen, osztán a maszekbú' meg a fusibú' megéjjünk valahogy, mer' a fizetés az lóf***".
A te gondolkodásmódod lehet a kulcs a jobb élethez, mikor napi 8 órás, magánéletnek is helyet adó munka mellett meg tud élni az ember a fizetéséből. A kollégáid gondolkodása pedig időtlen időkre átmenti a mezítlábas, rongyos Kádár-prolik mentalitását, akiket választás előtt 10.000 Ft-nyi Erzsébet-utalvánnyal, pár kiló krumplival vagy valami óccsó, főzőversenyes, mulatóskoncertes falunappal meg lehet venni kilóra.
Jelenleg itthon nekik, a Kádár-árváknak áll a zászló, róluk szól a politika.
Valami hasonlót tapasztalok én is. Ehhez azonban több oldal is szükséges: 1, a "főnök", aki megengedve tiltja; 2, sansz (pl.: a rendelt mennyiség eltér, vagy a maradványt nem megfelelően kezelik, hanem "megoldják").
Van, akiket nem így neveltek, így ebben nem szeretne belemenni, ami szerintem helyes. Igen, van, hogy emiatt kiutálják a másikat, akár benne van, akár nem.
Azonban ilyenkor felteszem magamban a kérdést, hogy akkor az "ilyen" miért kap még pluszba fizetést is?
Xar egy világot élünk, az tuti.
"ogy akkor az "ilyen" miért kap még pluszba fizetést is?
De ezt a kérdést ugye akkor a főnökök kapcsán is felteszed aki egymaga többet lop mint az összes ugye?
Akkor odamész ezen retkekhez és megkérdezed drága főnök úr maga miért is kap még fizetést is mikor a havi bére 3x sikkasztja el a cégtől ?? Ugye??
" Te úgy véled: a tisztességgel végzett teljes munkaidős értékteremtő munkádért cserébe tisztességes munkabért vársz el, amiből meg lehet élni.“
Ja és: ÉN IS így vélem. de b ****hatom ha a főnök meg a cég nem így véli. Szerinted a bruttó 150 egy tisztességes bér????? Fizikai munkáért???
Szóval ELVÁRHATOK ÉN tisztességes bért és akkor mi van?? Semmi. elvárni az lehet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!