Úgy érzem nincs esélyem senkinél. Igazam lehet? 18/L
Tovább tanulni fogsz ?
Szorongásoddal voltál már szakembernél ?
Mióta szorongsz ?
zintén szólva, annyira nem szeretnék továbbtanulni. Ha még is erre adnám a fejem - én bevallom - hogy csak a jobb fizetés, illetve kényelmesebb munkahely reményében tenném. Nem vagyok valami ambiciózus és eltökélt.
Szakembernél jártam már, pszichológusnál, gyermekpszichiáternél, kiknenziológusnál, csoportos foglalkozáson stb. Legalább 10 olyan helyen voltam, ahonnan segítséget, javulást vártam, de számomra csak pénzkidobás volt az összes. Soha többet!
Mióta szorongok? Szerintem azóta, hogy iskolás lettem. Majdnem 7 évesen számomra hatalmas trauma volt elkezdeni az iskolát, akkoriban még a sírás is rám tört sokszor, annyira egyedül éreztem magam a csupa idegen gyerek között. A sírás kivételével mára semmi nem változott, ugyanúgy nem tudok kezdeni semmit az emberekkel, az osztálytársaimmal sem, csak csendben üldögélek közöttük. Még mindig ugyanakkora stresszt idéz elő bennem egy felelés vagy akár egy kiselőadás bemutatása. Szóval többek között ezen okok miatt felejtős számomra a továbbtanulás is.
Remélem nem az van a fejedben h ha találsz egy párt minden csak úgy megoldódik. Előtte magadat kell rendbe tenned, de csak akkor megy ha tényleg akarod. Lehet h voltál már szakembereknél, de az rajtad is múlik h lesz-e vmi változás. Ami persze nem egyik napról a másikra megy. Beszélgess magaddal sokat, tegyél fel kérdéseket, ismerd meg önmagad. Találj egy kiinduló pontot és szép lassan fejlődhetsz. Persze mindenképp, beszélgess még erről legalább egy emberrel akihez közel állsz, megbízol. Akár nekem is írhatsz egy-két dolgot privátban, nyilván az nem jön úgy át, de úgyse ismerjük egymást.
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!