Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Szerintetek ilyen tulajdonságo...

Szerintetek ilyen tulajdonságokkal, jellemzőkkel van esélyem szerető, elfogadó párt találnom magamnak? 18/L

Figyelt kérdés

Tisztában vagyok vele, hogy elég nehéz eset vagyok, én is érzékelem nap, mint nap, illetve a családom is ugyanezen a véleményen van rólam. Sajnos az átlagnál jóval zárkózottabb, csendesebb vagyok. Többnyire nem igénylem a társaságot, szeretek egyedül lenni. Ebből kifolyólag például a családi összejövetelek is hamar lefárasztanak, pár óra múlva már úgy érzem, szeretnék egymagamban lenni és elvonulni. Nem bírok huzamosabb ideig sok embert elviselni magam körül. Amikor így összegyűlünk nem szoktam beszélgetést kezdeményezni, csak ha kérdeznek, akkor válaszolok. Sosem volt egy igaz barátom sem, egyszerűen képtelen érzem magam kapcsolatok kialakítására, arra meg főleg, hogy meg is tartsam őket. Néha elgondolkodtam és arra jutok, hogy talán nem is lennék alkalmas semmiféle barátságra, párkapcsolatra, de időnként meg mégis úgy hiányzik valaki, akivel kölcsönösen megértenénk és szeretnénk egymást. A dolog szociális részéhez tartozik még, hogy egyedül sehova nem merek menni, ahol bármilyen mértékű kommunikációt kell folytatnom. Pl. soha nem voltam még boltban bevásárolni, soha nem adtam fel levelet, csomagot a postán vagy bármi ilyesmi. Még ha valamelyik szülőmmel intézem is ezeket, akkor is nagyon szorongató a helyzet.

Elég nehéz természetem van. Rengetegszer nem tudom magam sem, mit akarok, iszonyatosan döntésképtelen tudok lenni. Képes vagyok napokig agyalni valamin, törni rajta a fejem, hogy mi lenne a jó megoldás, hogyan kellene cselekednem, elmenjek-e egy adott eseményre vagy sem. Ilyenkor nagyon - nagyon fel tudom idegesíteni magam és a frusztrációmat, stresszt gyakran a szeretteimen vezetem le, pedig tudom, hogy nem érdemlik meg. Sokszor vagyok hirtelen haragú, apróságokon is könnyen bepöccenek. Ezt kezdetben nem mutatnám, ha valakivel valami csoda folytán elkezdenék ismerkedni, de félő, hogy később kitörne belőlem. A többség nem ismeri ezt a szélsőséges oldalamat (pl. osztálytársaim), csak annyit látnak belőlem, hogy ott ül egy kuka csaj, akivel kb. lehetetlen mit kezdeni. Ez valamilyen szinten igaz is, mert ha szólnak hozzám tényleg nem nagyon bírok 1-2 szónál többet kinyögni magamból és emiatt biztos, hülyének is néznek, nem értik a viselkedésemet. Tudom, hogy azt feltételezik rólam, hogy nem tudok kiabálni, felemelni a hangomat, de sajnos vagy sem ez koránt sincs így.

Ezeken kívül még bőven vannak negatív, taszító tulajdonságaim, szokásaim: rágom a körmeimet (csak a kezemen), lusta, kissé rendetlen vagyok, az utolsó pillanatig halogatok minden. Ügyetlen, szerencsétlen vagyok minden rosszul áll a kezemben, nem szeretek felelősségteljes dolgokat elvállalni, néha kissé paranoiás vagyok (valószerűtlen dolgokat képzelek el bizonyos szituációkban), félek az éles tárgyakról, különösen a késektől, ezért ha nem muszáj nem is használom őket. Aszexuisnak tartom magam, de nem teljesen, egészen nem zárkózom el a testiségtől.

Mindezt figyelembe véve, szerintetek hol lenne érdemes próbálkoznom az ismerkedéssel, akár interneten, akár élőben?

Meg úgy egyáltalán, látatlanban mi lenne az első benyomásotok egy ilyen személyről? Tényleg érdekelne.

2019. máj. 18. 10:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Plusz a fő kerdesed is hogy tudsz-e talalni elfogado párt. Egyetemen igen. Pl. Kaposvaron van mediaismeretes szak. A koli az egyetem epuletevel van egyben. Felujitott. Max 160-en vannak. És nem is nehéz inkább projektes a képzés
2019. máj. 19. 14:55
 12/16 anonim ***** válasza:

Szinte ugyanilyen vagyok.

17/F

2019. máj. 21. 17:26
 13/16 anonim ***** válasza:
nekem csak annyi lenne a kérdésem, hogy - ugyan most elég sokat megtudtunk rólad - de mivel töltöd az idődet? mi foglalja le a figyelmedet? mi jár a fejedben?
2019. máj. 23. 13:59
 14/16 A kérdező kommentje:
Hát az a baj, hogy nagyon semmivel. Nem igazán hoz lázba semmi. Mostanában különösen életunt, motiválatlan vagyok.
2019. máj. 23. 18:43
 15/16 anonim ***** válasza:
A kanok,hogy rad cuppantak! Az aszexualitas felett,h elsiklottak!
2019. júl. 18. 18:36
 16/16 anonim ***** válasza:
A felét olvastam el, de már most magamra ismertem :D Én szívesen beszélgetek veled ha van kedved, bár nem mondom hogy jó társaság vagyok, én se vagyok valami közösségi.. Egysébként hidd el a negatív dolgok se rosszak, mindenkinek van, például nekem nem is kéne olyan lány aki full pozitív meg kis tökéletes hercegnő stb.. A véleményem szerintem gondolhatod hogy nem negatív :D Bár én "rosszabb" vagyok (nem mintha te rossz ember lennél pár dolog miatt!)
2019. júl. 24. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!